Tort Hello Kitty

Hello-kitty
De ziua maruntelei mele,am vrut sa-i fac un tort care stiam ca ii va face o mare bucurie,ea fiind fan Hello Kitty. Ii cam eram datoare,zilele lor de nastere este in perioada in care ne ataca virusii si nu mereu am reusit sa duc la bun sfarsit suprizele pentru ele.
Acum pot spune linistita ca acest tort a fost cel mai usor de facut,dar si cel mai gustos. De obicei nu am rabdare sa scriu retetele pentru torturi (nu ca as face prea des),dar asta merita atentie speciala. Voi posta in curand,separat,si retetele pentru blat si crema.
La multi ani,scumpa mea maruntica!
Ingrediente blat:
200 gr faina
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa rece
1 praf de copt
300 gr zahar
un praf de sare
Preaincalzim cuptorul.
Se separa ouale. Batem galbenusurile cu zaharul,adaugam apa si uleiul,iar separat batem albusurile cu un praf de sare.
Adaugam albusurile bature spuma la galbenusurile si le incorporam usor,ca sa nu isi piarda din volum,cu o miscare circulara,de sus in jos.
Adaugam faina cernuta si praful de copt si continuam cu aceeasi miscare circulara.
Punem compozitia in forma de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii,o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului,altfel blatul se va lasa.
Ingrediente crema de cocos:
500 ml de lapte
1 plic de budinca de nuca de cocos Dr Oetker
1 lingura de faina
6 lingura de zahar
250 gr unt sau margarina ,la tempetatura camerei
Preparam budinca conform instructiunilor de pe plic, doar ca mai adaugam o lingura de faina si 6 linguri de zahar in loc de 3-4. Bineinteles ca puteti schimba cantitatea,dupa cat de dulce o vreti.
Lasam sa se raceasca. Mixam untul ca sa fie cremos,apoi il mixam cu budinca de cocos pana obtinem o compozitie cremoasa.
Pentru crema roz de la fundita am folosit cateva bucati de sfecla deshidratata din ceaiul de iarna de la Solaris,le-am pisat in mojar si am turnat putina apa. Am scos putina crema si am amestecat. Am obtinut culoarea asta din 4 bucatele mici de sfecla deshidratata.
Asamblare tort:
De preferat sa taiem blatul a doua zi.
Printam sau desenam o Hello Kitty si taiem dupa desen. Am taiat doar putin din partea de sus,pe care am folosit-o la urechi.
Taiem blatul de doua ori  si il insiropam cu un sirop din zahar,apa,miere si esenta de vanilie.
Aplicam o treime din crema si la fel procedam si cu celalalt strat.
Ultima parte a cremei o vom aplica deasupra. Asamblam urechile.
Dupa ce am aplicat crema,presaram 100 gr de nuca de cocos.
Decoram cu mustati si ochi facute din ciocolata topita ,iar ptr nas folosim jeleu sau bomboane galbene.
Aplicam si fundita cu crema roz.

Comentează folosind contul de Facebook

9 comentarii la “Tort Hello Kitty”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *