Tort Diplomat cu piersici din compot si fructe tropicale

Tort Diplomat cu piersici si fructe tropicale

Tort Diplomat este un tort racoritor, fara coacere si nu este greu de preparat. Probabil unul dintre cele mai simplu de facut.
La reteta tort diplomat puteti folosi fructe din compot sau fructe proaspete. Cele din compot trebuie scurse bine de lichid.
Sursa retetei tort diplomat o gasiti aici.
Daca v-a placut reteta de tort Diplomat incercati si tort Padurea Neagra sau tort.
Pentru reteta tort Diplomat am folosit o tava de 24 cm, dar se poate face si in tavi sau oale de alte marimi sau forme.

Ingrediente tort Diplomat

12 bucati de piscoturi
5 galbenusuri
175 g zahar
500 ml lapte
500 ml frisca
2 linguri de faina
1 plic de gelatina (15 g)
1 esenta de lamaie
1 compot de fructe tropicale
1 compot de piersici
1 banana
2 kiwi

Mod de preparare reteta tort Diplomat

Crema
Galbenusurile se amesteca cu zahar, faina si esenta de lamaie.

Se adauga laptele si se amesteca.
Se pune compozitia la fiert, la foc mic.

Se fierbe amestecand des, pana cand compozitia se ingroasa.
Se lasa sa se raceasca 15 minute.
Se hidrateaza gelatina in 50 ml de lichid de la compot.
Gelatina hidratata se pune in crema calda (sa nu fie fierbinte) si se amesteca. Se lasa sa se raceasca.
Se bate frisca si se amesteca usor cu crema fiarta.

Asamblarea
Fructele se scurg de lichid si se feliaza.
Se pregateste tava. Se umezeste cu putina apa, apoi se pune folie alimentara.

Se pune un strat de fructe din compot si kiwi.

Se pun fructe si pe margine, de jur imprejur.

Crema se imparte in 3 parti egale.
Se pune un rand de crema si unul de banane.

Se mai pune un rand de crema si inca unul de fructe din compot.

Se pune crema.
Piscoturile se inmoaie pe o parte in compot si se pun deasupra.

Se da la rece peste noapte si apoi se scoate din forma. Partea cu piscoturile este partea de jos a tortului.

Tort diplomat se feliaza si se serveste.

Pofta buna!

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Tort Diplomat cu piersici din compot si fructe tropicale

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.