Tort de inghetata cu rom

tort-caramelizat

20 min

simplu

8 portii

Cum nu prea imi plac mie torturile complicate,de ziua mea am ales sa fac unul simplu. De fapt,de cand am gustat la Ina inghetata asta, am stiut ca trebuie sa o incerc si eu.  Am facut o combinatie pe placul meu si a iesit un tort de inghetata cu rom foarte delicios.
Daca vreti sa faceti inghetata, va recomand cu mare drag astfel de retete. Este foarte usor de facut si are o textura cremoasa, fara ace si nu este nevoie sa o scoateti la fiecare cateva ore din congelator ca sa o amestecati cu furculita.
Cu aceasta reteta particip la Dulce Romanie – Provocarea lunii septembrie

Ingrediente Tort de inghetata cu rom

400 ml de frisca lichida
2 albusuri
120 ml miere de albine
100 gr nuci
50 gr zahar
100 gr stafide
1 lingurita de rom

Mod de preparare reteta Tort de inghetata cu rom

Prajim putin nucile si cand incep sa se rumeneasca adaugam zaharul. Le scoatem si lasam sa se raceasca.
Se mixeaza frisca. Batem si albusurile si adaugam la frisca.
Adaugam mierea si romul si amestecam.
Punem in forma nuci caramelizate si stafide,jumatate din compozitie si punem restul de nuci si stafide si cealalta jumatate de compozitie.
Dam forma la congelator si lasam peste noapte. Lasam putin la temperatura camerei si rasturnam pe platou.
Se serveste deindata.

Comentează folosind contul de Facebook

5 comentarii la “Tort de inghetata cu rom”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *