Tort cu ganache si capsuni

Tort cu ganache si capsuni

Reteta de astazi este tort cu ganache si capsuni, un tort extrem de bun si delicios. Elegant, desi decorul este unul simplu.
L-am pregatit cu indulcitor natural, dar am trecut in paranteza si cantitatea de zahar, ca sa va fie de ajutor.

Ca sa prepari tort cu ganache si capsuni e bine sa incepi cu o zi inainte, astfel blatul se va taia mai usor, iar frisca pentru ganache se va raci. Deci sa le pregatiti cu o seara inainte.

Ingrediente tort cu ganache si caspuni

Pentru blat
175 gr faina
25 g cacao
6 oua
6 linguri de ulei
6 linguri de apa
8 linguri de indulcitor natural Green Sugar (sau 150 g de zahar)
1 praf de copt
un praf de sare
Pentru tort
500 ml smantana pentru frisca
200 g ciocolata neagra (85%)
2-3 linguri de zahar pudra Green Sugar (zahar pudra dupa gust)
1 baton de vanilie (se vor folosi bobite si la insiropat)
capsuni
Pentru insiropat
100 ml apa
indulcitor sau zahar pudra

Mod de preparare reteta tort cu ganache si capsuni

Blatul
Preaincalzim cuptorul.
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul natural si batem in continuare.
Alternativ, adaugam galbenusurile, uleiul si apa. Se pune un galbenus, o lingura de apa, una de ulei, tot asa pana se termina.
Adaugam faina cernuta, cacao si praful de copt si incorporam cu o miscare circulara, de sus in jos.
Punem compozitia in forma de copt tapetata cu ulei si faina sau foaie de copt si o dam la cuptor.
E gata cand trece testul scobitorii, o introducem in mijloc si iese curata. In primele 5 minute nu se deschide usa cuptorului, altfel blatul se va lasa.

028

Crema ganache
Frisca se pune intr-o craticioara pe foc si se incalzeste. Nu se lasa sa fiarba! Se adauga bucatile de ciocolata si se amesteca pana cand aceasta se topeste. Se ia de pe foc, se lasa sa se raceasca si se introduce la frigider.
Se bate cu zahar pudra si bobite de vanilie.

Tortul
Blatul de tort se taie de doua ori.

030

Crema o impartim in trei, doua parti mai mari pentru interior si o parte mai mica pentru deasupra.
Se insiropeaza primul blat.

034

Se adauga crema .

035

Se feliaza capsunile si se pun pe margine. Daca vreti sa folositi mai multe, puteti adauga si peste blat, iar deasupra sa puneti crema.

035

Se pune si a doua bucata si se procedeaza la fel.

042

Se aseaza ultima bucata de blat, se aplica crema si se orneaza cu ciocolata rasa si flori din ganache.

046

La mijloc se pun capsuni intregi.

044

Incearca si tu tort cu ganache si capsuni.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.