Tort cu cafea

tort cu cafea

60 min

mediu

8 portii

Tort cu cafea, un tort atat de delicios ca l-as repeta de cate ori am ocazia. Daca iti plac deserturile cu aroma de cafea, atunci si tort cu cafea va fi pe gustul tau.

Am folosit cafea macinata fin, dar se poate prepara si cu cafea ness. Folositi o cafea placut aromata, daca se poate proaspat macinata.

Reteta am gasit-o intr-o revista ungureasca, prajitura se numeste „Kapuciner szelet”, in mod normal se face in felii, ca la cofetarie.

Ingrediente tort cu cafea

6 oua
6 linguri de zahar
100 ml ulei
6 linguri de faina
1/2 pachet de praf de copt
2 linguri cacao
Pentru crema:
2 pachete de budinca de frisca
500 ml lapte
250 gr zahar pudra
250 gr unt sau margarina
1 lingura cacao
1 lingura cafea esspreso Starbucks

Mod de preparare reteta tort cu cafea

Se separa ouale. Galbenusurile se amesteca impreuna cu zaharul si apoi se adauga cate putin uleiul. Incorporam faina, praful copt si cacaoa.
Separat batem albusurile, ca pentru bezea. Adaugam albusurile batute la compozitia de galbenusuri,dar amestecam incet,ca sa isi pastreze volumul.
Punem compozitia obtinuta intr-o forma rotunda de 26 cm, dar puteti folosi orice forma doriti. Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace cam 30 de minute. Se lasa sa se raceasca.
Intre timp, preparam crema. Se pune laptele pe foc, amestecam budincile cu niste lapte rece si cand incepe sa fiarba laptele adaugam si amestecam pana se intareste.
Dupa ce se raceste putin, adaugam zaharul pudra si untul sau margarina si batem cu mixerul pana se formeaza o crema. Separam crema in doua, intr-una punem cacao ,iar in cealalta cafeaua.
Trecem la asamblare. Taiem blatul de tort de doua ori, o parte o umplem cu crema de cacao, iar cealalta cu crema de cafea.
Pentru glazura, topim ciocolata la cuptorul de microunde, o amestecam cu o lingura de ulei si o turnam deasupra tortului. Am ornat cu decoratii facute din zahar topit, pe care le-am pus pe o farfurie unsa cu ulei.

Pregateste si tu tort cu cafea!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *