Tort cu blat umed si frisca cu caramel

90 min

mediu

12 portii

De cand am descoperit blatul umed de tort cu cacao, aceasta a fost prima alegere pentru torturi.
Tort cu blat umed si frisca cu caramel este un tort pe care il poti pregati in aceeasi zi in care ai nevoie de el. Blatul nu trebuie insiropat, iar ouale nu se bat separat.
Incearca tort cu blat umed si frisca cu caramel si nu vei regreta.
Lapte condensat caramel gasesti aici.
Incearca si alte retete de blat de tort si creme pentru tort si prajituri.

Ingrediente tort cu blat umed si frisca cu caramel

Pentru blat umed cu cacao
200 g faina
250 g zahar
50 g cacao
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat de sodiu
2 oua
200 ml lapte
1 lingura de otet sau suc de lamaie
100 ml ulei
200 ml apa fierbinte
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema
500 ml frisca
1 cutie de lapte condensat caramel Delatte

bomboane, glazura pt ornament

Mod de preparare reteta tort cu blat umed si frisca cu caramel

In lapte se pune o lingurita de otet sau suc de lamaie si se lasa deoparte 5 minute.
Intr-un bol se pun ingredientele uscate: faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu, zaharul si cacao si se amesteca.
Se amesteca ingredientele lichide: ouale, apa fierbinte, uleiul, laptele si esenta de vanilie. Se adauga la ingredientele uscate si se amesteca.

Se pune hartie de copt in forma de tort de 20×30 cm. Se poate folosi si o forma rotunda de 20 cm.
Se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru aproximativ 45 de minute.

Se scoate din cuptor. Se lasa sa se raceasca.

Se bate frisca cu laptele condensat caramelo. Daca nu vi se pare destul de dulce, mai puteti adauga zahar pudra.

Blatul de tort se taie de doua ori.

Frisca se imparte in trei si se aplica pe tort pe fiecare strat.

Se orneaza cu frisca dupa propriul plac.

Se feliaza si se serveste.

Tort cu blat umed si frisca cu caramel este delicios!

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *