Tort Cristal cu vanilie

Tort Cristal cu vanilie3

45 min

mediu

4 portii

Am primit cu drag provocarea de la Dr Oetker si dupa ce am studiat retetarul de pe facebook, mi-am ales o reteta si anume tortul Cristal. Si m-a pocnit o pofta nebuna de crema de vanilie. Asa ca am inlocuit, cu mare succes as zice eu, crema din reteta cu cea de vanilie.
Va recomand si voua acest tort simplu, dar delicios.

Ingrediente Tort Cristal cu vanilie

Blat
4 ouă
3 linguri de apă fierbinte
150 g zahăr
1 lingurita esenta de vanilie Dr. Oetker
150 g făină
2 lingurițe Praf de copt Dr. Oetker
Sirop
50 ml apa
50 ml zahar pudra vanilat Dr Oetker
Crema
1 pachet de crema de vanilie Dr Oetker
250 ml lapte rece
1 lingurita esenta de vanilie
Decor
margarete Dr Oetker
ornamente colorate Dr Oetker

Mod de preparare reteta Tort Cristal cu vanilie

Preincalzim cuptorul.
Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma, adaugam zaharul, apoi galbenusurile si apa, alternativ. Punem si esenta de vanilie.
Amestecam faina cu praful de copt si adaugam peste oua, amestecand cu o spatula cu miscari usoare, de sus in jos.
Turnam compozitia intr-o tava de 20 cm si dam la cuptor.
Scoatem tava si lasam blatul sa se raceasca la temperatura camerei.
Preparam crema si mixam laptele cu crema si esenta de vanilie.
Amestecam ingredientele pentru sirop.
Dupa ce s-a racit blatul, il taiem in doua, insiropam si adaugam jumatate din crema. Restul de crema o folosim pentru acoperirea tortului si pentru ornat.
Se decoreaza cu margarete si se aplica pe margine ornamente colorate.

Pofta buna!

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Tort Cristal cu vanilie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *