Tarta Tatin cu pere

Unul dintre cele mai simple si delicioase deserturi este tarta tatin cu pere, foarte simplu de preparat si este un desert perfect dupa o masa in familie.
Aceasta tarta se poate face si cu mere.
Tarta tatin cu pere este un desert rustic frantuzesc.
Am folosit o tigaie de fonta de 24 cm.

Ingrediente Tarta tatin cu pere

o jumatate de pachet de aluat de foietaj
50 gr de unt
100 gr de zahar brun
3 pere

Mod de preparare reteta Tarta tatin cu pere

In tigaia de fonta,punem untul si zaharul brun. Introducem tigaia in cuptor si decojim si taiem perele in felii subtiri.
Scoatem tigaia si aranjam feliile de pere.
Pe suprafata de lucru presarata cu faina,intindem aluatul de foietaj. Incercam sa-l facem cat diametrul tigaii de fonta.
Punem aluatul deasupra perelor si dam tava la cuptor,unde o tinem cam 20-25 de minute.
Rasturnam tarta pe farfurie.

Incercati si voi Tarta tatin cu pere

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.