Tarta cu banane si ciocolata

Cu ajutorul unor produse semi preparate, am obtinut un desert delicios, care combina foarte bine doua ingrediente pe placul celor mici, si nu numai: ciocolata si bananele.
Tarta cu banane si ciocolata de astazi este o varianta rapida, perfecta pentru cand aveti nevoie de un desert rapid si ciocolatos.
Am folosit o forma de tarte de 20 cm, daca a voastra este mai mare, mariti cantitatile. Am folosit budinca de ciocolata de la Dr Oetker, cea cu gust mai intens de ciocolata.
Recomand sa folositi un aluat pentru tarte, cel de foietaj se mai strange la coacere. Data viitoare voi folosi reteta de aluat de tarta.

Ingrediente Tarta cu banane si ciocolata

100 g aluat de foietaj
400 ml lapte
1 plic budinca de ciocolata Dr Oetker
2 linguri de cacao Dr Oetker
4 linguri de zahar
2 banane

Mod de preparare reteta Tarta cu banane si ciocolata

Preincalzim cuptorul.
Preparam mai intai budinca. Punem laptele la fiert, impreuna cu zaharul. Amestecam putin lapte cu continutul plicului de budinca. Cand incepe sa fiarba laptele, adaugam budinca de ciocolata si amestecam continuu, ca sa nu se lipeasca.
E gata cand a inceput sa fiarba si s-a ingrosat. Luam deoparte si adaugam cele doua linguri de cacao, amestecam si lasam sa se raceasca.
Cand s-a racit budinca, intindem foietajul si punem in forma de tarta. Dam la cuptor cam 10 minute sau pana cand incepe sa se rumeneasca putin.
Scoatem foaia de tarta, lasam sa se raceasca, apoi adaugam o banana si jumatate, feliate. Punem peste budinca de ciocolata si cealalta jumatate de banana.
Dam tava la cuptor cam 20 de minute sau pana cand s-a intarit. Lasam sa se raceasca.
Se serveste feliata, puteti adauga si frisca deasupra.

Incercati si voi Tarta cu banane si ciocolata.

Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Tarta cu banane si ciocolata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.