Tarhon in otet
Astazi o sa va arat cum se pune tarhonul in otet si cum se face otetul cu tarhon. Acestea nu lipsesc din camarile ardelenilor!
Tarhon in otet este folosit la ciorba cu cartofi, de fasole sau de miel.
Primavara, cand apare tarhonul, puneti si voi cateva borcane de tarhon pentru ciorbe sau cateva sticle de otet cu tarhon, care va aroma salatele voastre.
Ingredinte
500 ml otet din vin alb (de 9 grade)
3 legaturi de tarhon
Mod de preparare reteta tarhon in otet
Pentru tarhon
Se spala tarhonul si se rup frunzulitele.Se pun frunzulitele in borcan si se apasa bine. Cand s-a umplut,adaugam otet,inchidem borcanul si lasam in camara.
Pentru otet cu tarhon
Se adauga frunzulite si bucati tari din tulpina care au ramas de la tarhonul in otet. Se toarna otet peste si se lasa la camara cel putin doua saptamani scuturand din cand in cand sticla.