Omleta japoneza Tamagoyaki

For English version scroll down
Banala omleta poate fi facuta in ceva mai atragator. Aceasta reteta japoneza e foarte usor de facut si de obicei face parte din bento, cutiuta cu diferite feluri de mancare.
Am dat cantitatile ptr o omleta,dar de obicei fac mai multe si pun numai cat sa fie pe fundul tigaii.
Se poate face si fara sosul de soia,daca doriti o culoare mai frumoasa.
Ingrediente pentru o omleta:
1 ou mare
1 lingura de apa rece
1 lingurita de sos de soia (sa fie light sau regular)
1/2 lingurita zahar
ulei
Se bate oul cu apa rece,sosul de soia si zaharul.
Se pune putin ulei in tigaie si cand s-a infierbantat se adauga omleta.Eu am folosit o pensula de silicon, se pune ulei ca la clatite.
Prima data se poate pune toata,dupa ce aveti experienta le puteti face mai subtiri.
Omleta sa fie pe toata suprafata tigaii.
Cand e gata pe o parte si pe deasupra nu mai este ou proaspat se incepe rularea.
Se incepe intr-o parte a tigaii se se ruleaza pana la capat. Se si ruleaza ca si clatitele ,exceptia fiind ca se ruleaza in tigaie.
Se scoate deoparte si se lasa sa se raceasca.
Cand e rece se taie cu un cutit ascutit.
Daca o taiati cand e calda nu isi va pastra forma.

Probably you are familiar with bento,those cute Japanese lunch boxes. Tamagoyaki,the sweet omelet is a part of bento and it’s so easy to make. Probably it was better to do a step by step tutorial,but I think I can manage explaining it as well.Coffee mug next to me so I should manage just fine,meaning I’m awake by now.

Ingredients for one tamagoyaki,but you can make as many as you wish:
1 large egg
1 Tablespoon cold water
1 teaspoon light or regular soy sauce
1/2 teaspoon sugar
dashi flakes (optional)

Mix all the ingredients and spray frying pan  with cooking oil.
When the pan is hot add the egg mixture.
When the omelet is done start rolling it inside the frying pan.
Set aside and let it cool.
When cool,slice it with a sharp nice,but make sure to wait to get cold,otherwise it’s hard to slice it.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Omleta japoneza Tamagoyaki”

  1. Adina,vezi ca am eu o postare despre cum se face omleta asta,ca nu e numai o rulare,sunt 3.
    http://panseluta-violet.blogspot.com/2010/10/omleta-rulata-stil-japonez-tomagoyaki.html
    pui un polonic de amestec de oua,cand se desprinde de pe margini se ruleaza spre un capat al tigaii,se ridica putin cu o furculita si concomitent se aduga al doilea polonic de amestec,ridicam cu furculita ruloul format prima data sa patrunda oul sub el.cand incepe sa se desprinda de pe margini,rulam incepand cu primul rulou spre marginea opusa,apoi punem al 3-lea polonic cu amestec si repetam operatia.Cand terminam ouale le scoatem pe farfurie si feliem.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *