Supa turceasca de linte rosie – Turkish red lentil soup – Kirmizi mercimek corbasi

For English version scroll down

Supa aceasta nici n-ar mai avea nevoie de introducere, dar va spun un mic secret…toti barbatii care au incercat-o au pus-o in topul supelor. Probabil o fi cea mai sexy dintre supe din cauza culorii:)) Poate ne divulga vreunul din el secretul.
Dupa ce am primit lintea rosie si eco de la veganlife.ro a trebuit sa o refac repede repede…o portie nu o sa va ajunga la o familie de patru persoane.Adica,pentru o gustare da,insa supa aceasta nu va lasa farfuria goala.
Tare imi vine sa o introduc si la categoria Halloween, imi inchipui niste ochi din oua de prepelita sau niste degete din morcovi…revin in curand si cu retetele macabre.
Sunt doua modalitati de a face supa,una in care se arunca toate ingredientele in oala si cealalta in care se poate praji intai ceapa.

Ingrediente:
1 cup de linte rosie (o cana de 200 ml)
4 cup de supa de legume sau apa +cub
1 ceapa
1 cartof
1 lingurita paprika ungureasca
sare si piper negru proaspat macinat

Se spala lintea si se lasa sa se scurga.
Se curata ceapa si cartoful si se taie cubulete.
Se pot pune toate ingredientele in craticioara sau se poate praji ceapa,adauga paprika si apoi restul ingredientelor.
In mod sigur,la un moment dat,toate ingredientele se vor intalni in oala.
Se fierb cam 40 de minute sau pana cand lintea s-a inmuiat.
Acum se va mixa supa,eu am folosit un blender vertical. Daca nu doriti o textura fina,inainte de a o mixa scoateti o cana de supa pe care o readaugati dupa ce supa a fost mixata.
Se serveste cu sumac sau lamaie si ardei iuti turcesti. Astept si alte adaugari la modul de servire.

Turkish Red Lentil Soup

I’m still waiting to see if there’s a single person who doesn’t like this soup. Very popular with men, must be the sexy color:))
Weather is perfect for soup, too sudden the transition from sunny days to almost winter , so what better than stay inside and warm up with some soup?
It can be made two ways: fry the onion first or just throw everything in the pot. Enjoy!

Ingredients:
1 cup red lentils
4 cups vegetable stock
1 white onion
1 potato
1 t Hungarian paprika
salt and freshly grounded black pepper

Wash and drain the lentils.
Peel and wash the potato and the onion and cube.
Add all ingredients in the saucepan or fry first the onion adding the paprika before the other ingredints.
When all ingredients are in the saucepan,boil for 40 minutes or until lentils are tender.
Blend the soup and if you like a coarse texture keep aside one cup of the soup.Returne it to the pan after mixing the soup.
Serve with sumac or lemon and pickled Turkish chili. Any other thoughts on how to serve it?



Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

14 comentarii la “Supa turceasca de linte rosie – Turkish red lentil soup – Kirmizi mercimek corbasi”

  1. Asa de simpla si cred ca este foarte aromata. Voi incerca si eu, mai ales ca am sumac si vreau sa il folosesc 🙂 Nu cred ca il voi face pe sotul sa manance, pentru ca nu mananca nici un fel de supa crema 😐

  2. Ce mi-ar fi placut sa-ti incerce sotul tau supa,vroiam sa vad daca sunt toti cuceriti de ea sau mai sunt si exceptii. Spune-i ca e o supa „sexy” si poate il convingi. Daca nu o mixezi poate nu te refuza:))

  3. Și eu sunt printre cei cuceriți de ea 🙂
    Poți încerca să o condimentezi și cu semințe de chimion și/sau mentă. S-ar putea să vă placă (mai ales lui) :))

  4. Multumesc divan.ro.Meritul il are si editarea fotografiei,am folosit linte bio si culoarea a diferit putin,dar gustul a avut numai de castigat.

  5. Hello ! Si eu prepar destul de des ciorba de linte, am invatat in Istanbul cum sa o fac cat mai delicioasa, iti propun ca data viitoare sa adaugi si o lingura de menta uscata tocata fin 🙂 yummy

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare