Supa ramen cu miso

Supa-2Bramen-2Bcu-2Bmiso1

5 min

simplu

1 portii

Pentru a face o supa ramen autentica, aveti nevoie de destul de mult timp, pentru ca supa se fierbe ore indelungate la foc mic. Dar exista si o  varianta mai rapida si satisfacatoare. De exemplu, eu am tot timpul la congelator supa de pui. De obicei, iau un tacam, arunc in oala o ceapa si un morcov si le fierb. Strecor supa obtinuta si o congelez in borcane. Si aceasta supa o folosesc mai ales la retetele asiatice, pun la sosuri sau la supe. Daca nu aveti supa de pui, puteti folosi pliculetul de la taiteii instanti. Maggi se comporta cel mai bine la astfel de supe si este un inlocuitor bun daca nu aveti taitei chinezesti.

Reteta de astazi, Supa miso cu ramen,  va fi pe gustul celor ce indragesc pasta miso, care se obtine prin fermentarea boabelor de soia. Recomand pasta miso de pe koreanfood.ro, nu numai ca este autentica, dar o gasiti si la un pret foarte bun.

Ingrediente Supa ramen cu miso:

un pachet de taitei instanti sau taitei chinezesti, 1 lingura de miso (mai putin daca nu sunteti obisnuiti cu gustul), 250 ml supa de pui sau apa, 50 gr ciuperci, 1 fir de ceapa verde, 2-3 foi de varza chinezeasca, 1 ou fiert tare

Mod de preparare reteta Supa ramen cu miso:

  1. Se pune supa de pui intr-o craticioara si se da la foc.
  2. Se taie ciupercile in doua si se pun in craticioara. Se adauga si varza chinezeasca taiata fasii.
  3. Se lasa sa fiarba 2 minute,se da focul mic. Intr-un bol se pasta miso si se adauga putina supa. Se amesteca bine, apoi se pune in supa.Se lasa sa fiarba la foc mic, daca fierbe in clocot, pasta miso se separa.
  4. Se adauga taiteii,se tin pe foc un minut,apoi se pune supa in bolul din care servim. Se orneaza cu ceapa verde taiata marunt si oul taiat  rondele.
Daca va place bucataria asiatica, incercati si voi Supa ramen cu miso

Comentează folosind contul de Facebook

Un comentariu la “Supa ramen cu miso”

  1. Tot încerc să-mi fac curaj, pentru această supă 😀 Chiar azi am văut într-un magazin supa asta la plic 😀 Eu aș prefera să gust întâi supa asta preparată de profesinoști, ca să încerc să o reconstitui 😉 Cred că e tare bună! :-*

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *