Supa Miso

Miso este o supa traditionala japoneza facuta din „dashi” si pasta de miso,care e facuta din boabe de soia fermentate. Dashi este o supa ,facuta din peste si alge de mare.Se gaseste si in forma concetrata.

Dashi si miso
Fulgi de dashi

Mai am putin miso la frigider si trag de el,cand chiar mi-e dor de un miso imi fac pofta,dar ar mai fi multe retete de incercat cu pasta miso. Ideal ar trebui mancata in fiecare zi,reduce riscurile de cancer si e buna pentru organism.
Eu am facut varianta cea mai usoara,dar se pot adauga multe ingrediente,cel mai mult imi place cu tofu,dar acuma chiar ca mi-am pus pofta-n cui!Se gasea si la noi intr-un timp,dar si-au zis ca pentru un client nu merita sa mai aduca.

 Ingrediente:
500 ml apa
1 pachet dashi
2 linguri pasta de miso
sos de soia ptr gust
optional:tofu,alge de mare,ciuperci ,cartofi,morcovi,

Se pune dashiul intr-o strecuratoare si se pune la fiert cu apa. Se scoate dashiul si se  lasa supa pe foc.
Se amesteca pasta de miso cu putina apa si se toarna un polonic de supa  peste. Se amesteca bine si se pune in oala avand grija sa nu fiarba. Se mai lasa putin pe foc si se serveste.
Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Supa Miso

  1. Mitinita ,supa miso este prefereta noastra,cind se termina pasta de miso este tragic……daca locuiesti in Bucuresti iti sugerez sa cauti la magazinul cu ingrediente din d…rosu .
    Azi am sa fac si eu pentru prinz miso .
    Supa tara arata tare bine…..

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.