Supa miso cu tofu

Supa miso cu tofu

10 min

simplu

2 portii

Supa miso cu tofu este o supa traditionala japoneza, care are un mod de preparare foarte simplu si este delicoasa.
Sunt doua feluri de miso: alb si rosu, supa de mai jos este preparata cu pasta alba.
Supa miso cu tofu se prepara cu dashi, o supa baza pentru mancaruri si preparata din fulgi de peste bonito si pasta de miso, la care se pot adauga si alte ingrediente, cum ar fi: tofu, legume, ceapa verde, tofu uscat, alge, etc.
Doar ca dashi este mai greu de procurat, de aceea am tot cautat sa vad daca are inlocuitor si cu mare bucurie am aflat ca se pot adauga cateva picaturi de sos de peste (fish sauce).
Ingredientele le gasiti pe koreanfood.ro

Ingrediente supa miso cu tofu

500 ml apa
2-3 linguri de pasta de miso (alba sau rosie)
cateva picaturi de sos de peste
200 g tofu, taiat in cubulete
cateva fasii de alge uscate

Mod de preparare reteta supa miso cu tofu

Se pune apa pe foc, intr-o craticioara.
Pasta de miso se amesteca intr-un bol cu putina apa.
Cand apa s-a incalzit, se adauga pasta de miso si algele si se da focul mic. Nu trebuie sa fiarba!
Cand s-au inmuiat algele, se adauga si bucatile de tofu si sosul de peste.
Se serveste calda.

Incearca si tu supa miso cu tofu!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *