Supa miso cu scoici

10 min

simplu

4 portii

Supa Miso este echivalentul japonez al ciorbei noastre.Si daca ajungi sa o indragesti,faci tot posibilul sa ai pasta miso mereu in frigider. Aceasta pasta se obtine din boabe de soia fermentate si se poate folosi la supe,tocanite si sosuri pentru salate.
Se foloseste in bucataria japoneza si coreana si desi nu pot sa va descriu gustul,pot sa va spun ca este o pasta sanatoasa,care contine vitamine.
Eu va recomand pasta de la Korean Food ,este exact ca si pasta pe care o foloseam in Japonia.
Granulele de dashi sunt o baza pentru supele japoneze,din pacate nu se pot inlocui cu nimic de la noi.

Ingrediente Supa miso cu scoici

un litru de apa
3 linguri de pasta de miso
granule de dashi
alge deshidratate
200 gr de midii Ocean Fish

Mod de preparare reteta Supa miso cu scoici

Punem apa la fiert, adaugam granulele de dashi si cand incepe sa fiarba apa,adaugam algele si lasam sa fiarba putin. Punem si midiile sa fiarba.
Luam cam un polonic de apa din oala si punem intr-un bol,unde amestecam cu pasta miso.
Dam focul mic,ca sa nu clocoteasca apa si adaugam miso. Nu lasam sa fiarba,pentru ca miso-ul isi va pierde aroma.
Se serveste fierbinte.

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Supa miso cu scoici”

  1. Am primit de curand pasta miso si ma documentez despre retete.Arata tare apetisant supa ta.Din pacate dashi n-am, fan alge nu sunt asa ca probabil tot la ramen cu miso ajung.Ce sa fac daca esti asa departe ! 🙂

    1. Se poate si fara dashi,doar ca nu va mai fi asa de pronuntat gustul. Poti sa o faci linistita si cu legume,sa adaugi bucati de carne,limita e cerul 🙂 Iti pun o poza pe fb sa vezi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *