Supa cu afumatura si mazare verde uscata

Mai,ce titlu lung are in romaneste! In engleza ii zice Split Pea Soup si cred ca are origini olandeze. Mie imi place la nebunie, dar mie imi cam place tot ce are gust de afumatura. Bine,ca daca s-ar afuma urechile la porc nu cred ca m-as atinge de ele,dar ca idee imi place carnea afumata.
Uncle Bill si eu avem aceeasi zi de nastere,dar in ani diferiti.
Eu bag totul la kukta,oala cu presiune si iese o minune de supa! Din pacate,imi place numai iarna si ma gandesc,de o sa ma mut in tarile calde ce ma fac fara supa mea? Precis sunt in stare sa o mananc si la temperaturi mai ridicate.

Ingrediente:
8 cani de apa
1 ciolan afumat sau oase afumate
2 cani de mazare verde uscata
2 cepe,taiate marunt
2 morcovi mari,taiati cubulete
2 tulpine de telina,taiate cubulete
1 foaie de dafin
2 cuburi de supa de vita
sare,piper
putin cimbru

Aici la partea cu explicatul,nu o sa ma descurc prea bine.Eu bag totul la oala cu presiune.
Nici pe vremea cand nu aveam oala cu presiune,nu tin minte sa fi gatit supe printr-un proces complicat.
Se adauga toata ingredientele la fiert.
Cand e gata se ia carnea de pe os si se adauga inapoi in supa.
Daca iese prea groasa,se mai poate adauga apa.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *