Supa iraniana cu fulgi de ovaz

supa-fulgi-de-ovaz1

40 min

simplu

4 portii

Astazi este Nowrooz,adica Anul Nou Iranian si am pregatit o supa cu influente persane pentru aceasta ocazie. Supa din care m-am inspirat se numeste supe joh si se face cu orz,eu l-am inlocuit cu fulgii de ovaz.
Supa asta o fac de cativa ani,imi place surplusul de aroma adus de lime-ul uscat. Am folosit si noul amestec exotic de la Kotanyi si care contine sare de mare,curcuma,aroma de lamaie,chimen negru,chili,trifoi si ghimbir. Un amestec foarte elegant si cu o aroma foarte puternica.
Supa aceasta se preparara rapid,este plina de savoare si contine fibre de la fulgii de ovaz. Poate asa reusesc sa va conving si pe voi sa o incercati.

Ingredinte Supa iraniana cu fulgi de ovaz

un litru de supa de pui sau de legume
o ceapa mijlocie
un morcov
un cartof
o lingurita de curcuma
o lingura de pasta de tomate
o lingurita de amestec de condimente exotic Kotanyi
un lime uscat sau pudra de lime
50 gr fulgi de ovaz

Mod de preparare reteta Supa iraniana cu fulgi de ovaz

Punem intr-o oala supa de pui la fiert. Intre timp taiem marunt ceapa si morcovul,iar cartoful il taiem in cubulete.
Cand incepe sa clocoteasca apa,adaugam ceapa si morcovul ,curcuma,pasta de tomate,amestecul de condimente si lime-ul uscat,pe care il vom crapa putin,pentru a isi elibera aroma.
Lasam sa fiarba cam 10 minute,apoi adaugam cartoful taiat cubulete si fulgii de ovaz. Mai lasam sa fiarba inca 10 minute.Scoatem lime-ul uscat,acesta nu se mananca.
Servim si ornam cu frunze de patrunjel proaspat si presaram cu putin amestec de condimente exotic.
Eid Mobarak celor ce serbeaza astazi Anul Nou!
 Incercati si voi Supa iraniana cu fulgi de ovaz.

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Supa iraniana cu fulgi de ovaz”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *