Supa crema de dovleac

Supa crema de dovleac

Nu stiu voi, dar eu am crescut fara a consuma prea mult dovleac. Si dupa ce m-am „imprietenit” cu el, mi-a placut atat de mult ca parca mi-a parut rau de timpul pierdut. Una dintre retetele care m-a ajutat sa indragesc acest ingredient a fost supa crema de dovleac.
Smantana pentru gatit este optionala, dar daca o adaugati in supa crema de dovleac, aceasta va deveni mai cremoasa.
Se poate adapta si pentru post, daca inlocuiti untul cu ulei si omiteti smantana de gatit.

supa crema de dovleac1

Ingrediente supa crema de dovleac

1 kg dovleac
60 gr unt
1 ceapa taiata cubulete
1 litru de supa de pui sau de legume
smantana pentru gatit (optional)

Ingrediente reteta supa crema de dovleac

Se taie dovleacul(al meu s-a taiat destul de usor,a stat in bucatarie de cand a dat frigul).
Se curata de coaja si se taie in cuburi.
Se caleste ceapa in unt,cam 10 minute sau pana e moale.
Se adauga dovleacul si supa de pui si se lasa la fiert cam 20 de minute sau pana e moale dovleacul.
Se stinge focul si se lasa putin deoparte dupa care se mixeaza cu blenderul vertical.
Se serveste cu smantana dulce (optional).

Incerca si tu supa crema de dovleac!

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.