Sun-dried tomatoes

Sun-dried tomatoes

If sun shines up your alley take advantage of it. I have rays of sun the whole day long in my balcony,so it’s only normal that I make this myself .
You need a few tomatoes,use the small and longer ones and quarter them. Place them on a metallic tray and leave in the sun to dry. They’re ready in about 3-4 days. Turn every now and then and remove when they’re gummy,not completely dry.
Store in olive or vegetable oil or freeze and use in antipasto, pasta dishes, salads, pizza.
Print Friendly, PDF & Email

22 Replies to “Sun-dried tomatoes

  1. mie tare-mi plac rosiile uscate si am studiat teoria anul trecut dar n-am pus in practica, deocamdata … cand am rosii ploua, cand e soare n-am rosii … Dar acum mi s-au terminat rezervele de rosii uscate asa ca ar fi un bun moment sa-mi fac singura (parca vad ca vin ploile cand ma apuc :)) )

    1. De asta folosesc rosii mai micute si le intorc des.De asta e bine si pe tava de metal,ca se incinge foarte tare. Eventual poti sa scoti semintele si partea zemoasa,probabil trebuia sa le scot si eu,dar s-au uscat si asa. Mai exista si varianta la cuptor,la foc foarte mic,cu usa intredeschisa si multe,multe ore.

  2. eu din pacate nu le pot usca la soare caci soarele se muta de pe un balcon la ora 12, pe celalalt..iar eu nu sunt acasa sa le duc dincolo. Insa vreau sa le usuc in cuptor si sa le pun in ulei de masline 🙂

  3. si eu vreau sa fac zilele astea…dar in cuptor…soare n-am destul , nici loc si am si frica :P…..voiam aseara sa le bag in cuptro dar n-am mai apucat…zilele astea insa…ma pun pe treaba…
    si apoi le pun in borcan si pun numa ulei peste ele? trebe sterilizate sau ceva?
    le tin in frigi?
    pup

    1. La cuptor stiu ca dureaza multe ore,se lasa si toata noaptea la foc mic ,cu usa intredeschisa,dar eu nu prea ma risc la din astea:) Nu tin minte daca am sterilizat borcanul sau nu,probabil e mai bine sa da. Borcanul l-am tinut la frigider,dar cum a fost numai unul s-a dus repede,dar nu cred ca se rancezeste oricum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.