Spanakopita (Gordon Ramsey)

For English version scroll down

V-am promis ca o pun inainte de Pasti,am executat-o si eu din nou saptamana trecuta,noi atunci am avut sarbatorile. Mereu am avut impresia ca este o reteta mai complicata,dar pe cat de simpla a fost pe atat de buna. De cand l-am primit pe Gordon de la Anto (pupici maximi) am facut reteta de doua ori.
Hai ca nu va mai tin de vorba ca stiu ca unii ati planificat-o,spor la treaba si sa reveniti cu impresii.

Ingrediente:
2 cepe mari, tocate marunt
2 linguri de ulei
500 gr spanac (am folosit congelat)
varf de cutit de nucsoara
250 gr de feta,sfaramata
2 oua
200 ml smantana
1 pachet foi de placinta
1 ceasca de ulei
 piper proaspat macinat

Se infierbanta tigaia si se caleste ceapa.Se ia deoparte tigaia si se lasa sa se raceasca.
Intr-un bol se amesteca spanacul -bine stors de apa ,nucsoara,feta,ouale,smantana si piperul.Sare nu am adaugat,deoarece feta este sarata.Adaugam ceapa calita si amestecam bine compozitia.
Intr-o tava de marimea foilor de placinta,adaugam prima foaie de placinta si o ungem cu ulei. Restul foilor se acopera cu un prosop ,ca sa nu se usuce. Continuam cu jumatate din foi.GR pune spanac peste fiecare foaie,eu am pus toata umplutura la mijloc. Dupa ce punem umplutura,adaugam si restul foilor. Fiecare foaie se va unge cu ulei. Ultima foaie adaugata se va increti sau se pot cresta in romburi,ca sa fie mai usor de taiat.
Se da tava la cuptorul preincalzit si se coace cam 50-60 de minute sau pana cand suprafata placintei se rumeneste. Se lasa sa se raceasca inainte de a felia.

Spanakopita

I was telling you not so long ago about Gordon’s book,which I got from a soul with a great and big heart,Anto (love ya,darling).
The first week I already tried three recipes and I redone this one for Easter. Loved it!

Ingredients:
2 white onions,cleaned and cubed
2 T oil
500 gr spinach (I used frozen)
a pinch of nutmeg
250 gr feta,crumbled
2 eggs
200 ml sour cream
1 pack phyllo pastry (mine had 14 sheet)
1/2 cup oil for brushing
freshly grounded black pepper

Saute the onions. In a bowl mix the spinach,eggs,feta,sour cream and pepper. When cooled,add the onions. Mix well.
Gordon puts after each phyllo some spinach filling,I put it once,in the middle.
Start placing the phyllo sheets in the baking tray,brushing after each one of them.Add the filling and the rest of phyllo.Bake in the preheated oven for 50-60 minutes or until the top starts to brown. Let cool before slicing.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

36 comentarii la “Spanakopita (Gordon Ramsey)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare