Spanac japonez

spanac japonez

20 min

simplu

4 portii

Reteta de astazi vine cu doua ingrediente pe care inca nu vi le-am prezentat,dar despre care nu prea stiu cat de accesibile sunt in supermarketurile noastre. Sunt niste produse specifice bucatariei japoneze si aroma amandoura este de peste. Dashi-ul folosit de mine este sub forma de granule, are gust marin si este baza pentru supa.
Fulgii de bonito (google imi spune ca e palamida) sunt facuti din peste uscat, apoi ras in felii foarte subtiri cu un ustensil special.

Ingrediente spanac japonez

500 gr spanac proaspat
2 linguri sos de soia
1-2 lingurite de dashi dizolvata in 50 ml apa
1 pachetel de fulgi de bonito (katsuoboshi)

Mod de preparare reteta spanac japonez

Intr-o oala mare se pune apa cu sare la fiert. Cand incepe sa clocoteasca se adauga spanacul curatat si se lasa cam un minut. Se clateste in apa rece si se lasa deoparte sa se scurga.
Intre timp,s e amesteca sosul de soia cu dashi-ul dizolvat in apa.
Spanacul se scurge bine de apa si se taie in bucati de 2 cm. Se aseaza in boluri si se toarna amestecul de sos de soia cu dashi. Se presara cu fulgi de bonito si se serveste.

Incearca si tu spanac japonez.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *