Sos de salata cu capsuni

strawberry-dressing-white-wine-balsamic
Daca sunteti fani ai paginii Kotanyi,probabil ati vazut ca vara aceasta vin cu produse noi si anume cele patru varietati de otet balsamic bio: de zmeura,mere,sofran si din vin alb. Sunt diferite de otetul balsamic clasic,sunt mai light si nu au o culoare atat de pronuntata,dar au o aroma puternica. 
Astazi vin cu un sos de salata mai neobisnuit,cred ca este primul dressing in care folosesc fructe si  combinatia de capsuni ,mustar si otet balsamic din vin alb este una foarte reusita,unde prepondereaza capsunile cu un pic de piscatura de la mustar si o aroma subtila de la otetul balsamic.
Cred ca asta e si cuvantul potrivit pentru noua gama :subtil!
M-am inspirat de de la tasty kitchen.

Ingrediente:
8 capsuni ,curatate
1 lingura de mustar cu bobite
2 linguri de otet balsamic din vin alb
4 linguri de ulei extra virgin
putina sare

Mod de preparere:
Punem capsunele in recipientul blenderului vertical.
Adaugam mustarul,otetul balsamic si sarea.
Pornim blenderul si turnam incet uleiul.
Mixam pana cand sosul devine cremos.
Se pastreaza cateva zile la frigider,dar probabil nu va tine atat.
Cantitatea aceasta mi-a ajuns pentru doua salate rapide si sanatoase.
La prima,am folosit felii de dovlecel,feliate cu curatatorul de legume, o salata racoritoare:
                            Puteti cali putin feliile de dovlecel, noi incercam sa profitam de legumele de sezon sub forma proaspata . Una dintre fetitele mele a fost incantata de sos si de combinatia cu dovlecel.
 Restul l-am folosit la o alta salata,aproape la fel de rapida:
Salata iceberg cu ciuperci si rosii cherry
Rupeti cateva frunze de salata iceberg,feliati doua ciuperci albe (daca nu va plac proaspete le puteti fierbe sau cali putin) si vreo 6 rosii cherry.
Adaugati dressingul si amestecati.

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Sos de salata cu capsuni”

  1. M-ai dat gata cu sosul acesta ! Trebuie incercat musai !
    Si mai trebuie sa caut otetul balsamic de la Kotany, in magazine ! Nu ca nu as avea altul acasa , dar….
    Parca si simt aromele….de zmeura,mere,sofran si din vin alb.O nebunieeeeeeeeee !
    Te tzuc fata draga !

    1. Daca as fi incercat sosul asta la vreun restaurant,as fi cerut reteta bucatarului :)) Fetita mea cea mare a fost foarte incantata:) Otetul de la Kotanyi e bio si difera de cel pe care il aveam si eu acasa,e mai deschis la culoare si o aroma pronuntata a ingredientului folosit. Puszi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *