Sos de rosii pentru paste la borcan

Sos de rosii pentru paste la borcan

Sos de rosii pentru paste la borcan. Cum se face sosul de rosii pentru iarna. Conserva de sos de rosii pentru paste.

Ma asigur ca pe rafturile camarii mele se regaseste si sos de rosii pentru paste la borcan, un sos foarte binevenit pentru zilele trebuie sa pregatim ceva rapid. Si este foarte util pe timp de iarna, cand ducem dorul rosiilor.

Ingrediente

3 kg de rosii coapte
3 cepe mari
1 capatana de usturoi
10 linguri de pasta de tomate concentrata.
1 lingura de busuioc
1 lingura de oregano
1 lingura de zahar
1 lingurita de rozmarin
1 lingurita de cimbru
2 linguri de sare
50 de ml ulei

Mod de preparare reteta Sos de rosii pentru paste la borcan

Se curata ceapa si se da prin robot sau se poate taia cubulete. Taiem si usturoiul.Curatam rosiile si le dam prin robot.
Intr-o oala,infierbantam uleiul si adaugam ceapa. O lasam pana isi schimba culoarea,dar nu o lasam sa se rumeneasca.Adaugam usturoiul,amestecam,iar dupa vreo doua minute adaugam si rosiile.
Punem condimentele,zaharul,sarea si pasta de tomate.
Lasam sa fiarba pana scade si ramane un sos. Nu va pot da un timp exact,depinde cat de zemoase sunt rosiile.
Turnam sosul in borcane sterilizate si lasam sa se raceasca sub patura.
Puteti folosi sosul ca atare peste paste sau mai puteti adauga si alte ingrediente cum ar fi:ciuperci,carne,bacon ,etc.

Print Friendly, PDF & Email

4 Replies to “Sos de rosii pentru paste la borcan

  1. Tizule drag, cam cate borcane ies? 😀 M-as baga sa fac din 6 kg, dar mi-e sa nu exagerez :p

    (p.s.: greets from Holland! te citesc desi nu prea comentez)

    1. Acolo te ascundeai tu! Nu mai stiu cam cate borcane ies, dar o sa-ti prinda bine iarna. Doar fierbi pastele si pui sos si gata totul. Anul trecut n-am avut cand sa pun si mi-a fost dor de sosul asta! Te imbratisez cu drag.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.