Sirop de brad

sirop de brad

180 min

simplu

1 portii

In aceasta perioada mai toata lumea prepara sirop de brad, un sirop care trateaza anumite afectiuni, cum ar fi: tusea, laringita, faringita si raceala. Ar fi pacat sa nu profitam de ce ne ofera natura si sa nu il preparam in casa.

Reteta de sirop de brad necesita o zi si inca putin, pentru ca lichidul obtinut trebuie lasat deoparte 24 de ore.

sirop de brad

Ingrediente sirop de brad

muguri de brad
zahar
lamaie

Mod de preparare sirop de brad

Mugurii de brad se curata si se spala.

Se pune o oala cu apa la fiert, cand s-a infierbantat se adauga mugurii de brad. Se lasa la foc mic circa o ora sau pana cand acestia se inmoaie. Se lasa sa se raceasca, se acopera cu un capac si se lasa la rece 24 de ore.

Intr-o sita se pune tifon si se scurge lichidul obtinut. Mugurii de brad se scurg bine.

Lichidul se pune la fiert cu 750 g de zahar la un litru si sucul stors de la o lamaie.

Se pune pe foc si se fierbe pana cand se obtine consistenta dorita.

Se pune cald in sticle sterilizate, se lasa sa se raceasca sub patura si apoi se depoziteaza in camara.

Incercati si voi sirop de brad.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Sirop de brad”

    1. Tocmai vreau sa incerc si metoda la rece, dar tot cu zahar e. Din pacate, daca nu are zahar trebuie folosit conservant. Mai puteti usca mugurii de brad si sa ii folositi la ceai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *