Sirop de brad la rece

5 min

simplu

1 portii

Dupa ce am facut siropul de brad, mi-am dat seama ca nu am facut niciodata sirop de brad la rece, asa ca am inceput sa intreb in stanga si-n dreapta si am aflat reteta.

Ce inseamna sirop de brad la rece? Inseamna ca mugurii de brad nu se fierb, ci se lasa la macerat cu zahar sau miere timp de o luna de zile si siropul format este siropul de brad la rece.

Pentru ca este o reteta de durata, voi adauga pe parcurs poze din timpul procesului de macerare.

Ingrediente sirop de brad la rece

muguri de brad
zahar sau miere de albine

Mod de preparare reteta sirop de brad la rece

Intr-un borcan, se pune un strat de muguri de brad cam de doua degete si se pune zahar sau miere peste. Continuam astfel pana se umple borcanul, terminand cu un strat de zahar sau miere.
Borcanul se lasa la macerat cam o luna de zile, din cand in cand trebuie amestecat.
Dupa ce a trecut perioada de macerare, se scurge si se pune la pastrat in camara.

Incercati si voi sirop de brad la rece.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *