Savarine cu drojdie

Savarine cu drojdie

Cand vorbim de dulciurile copilariei, ne amintim de savarine cu drojdie, un desert insiropat cu frisca si cu o aroma de rom.
Reteta de savarine de cofetarie este facute dupa reteta Jamilei, o reteta video explicata bine si care va va da curaj sa o faceti si voi.
Sunt mai multe retete de savarine, aceasta de savarine cu drojdie este una dintre cele mai usoare si sunt sigura ca si ale voastre vor si reusite.

Vedeti si reteta de Amandina

Ingrediente Savarine cu drojdie

250 g faina
7 g drojdie uscata
150 ml lapte caldut
2 oua
30 ml ulei
1 lingura de zahar
varf de cutit de sare
Sirop:
400 ml apa
150 g zahar
20 ml esenta de rom
Umplutura:
500 ml frisca lichida indulcita
6 linguri jeleu de zmeura

Mod de preparare reteta Savarine cu drojdie

Pregatim ingredientele. Faina se cerne intr-un bol, iar drojdia si zaharul se pun intr-un pahar impreuna cu laptele caldut  si se lasa deoparte 5 minute.
Punem laptele peste faina, apoi ouale si uleiul. Amestecam bine. La sfarsit, adaugam si sarea.
Acoperim bolul cu o folie de plastic si lasam sa creasca 30 de minute, intr-un loc ferit de curent. Eu il pun in cuptorul cu microunde (nepornit, bineinteles)

Preparam siropul. Punem apa intr-o craticioara, adaugam zaharul si lasam sa fiarba pana cand se dizolva zaharul. Luam de pe foc, adaugam esenta de rom si lasam sa se raceasca.

Pentru savarine am folosit o forma de muffins. Punem foi de muffins in forme si cu o lingura punem compozitie in ele. Formele se vor umple 3/4, ca sa aiba loc savarinele sa creasca. Continuam cu restul formelor. Lasam sa creasca 15 minute. Preincalzim cuptorul.

Dam tava la cuptor si coacem savarinele cam 25 de minute sau pana cand se rumenesc. Le scoatem si le lasam sa se raceasca. Scoate hartiile. Daca s-au lipit, le puteti inmuia in putina apa.

Intoarcem savarinele si taiem un capacel, nu il taiem de tot, doar cat sa fie o deschizatura. Inmuiem fiecare savarina in sirop. Lasam savarinele pe tava sa se insiropeze cam 10 minute. Si savarinele si siropul sa fie reci.

Batem frisca cu mixerul, pana cand e tare. Daca frisca nu e indulcita, adaugati zahar pudra dupa gust.
Umplem savarinele cu frisca cu un posh. Lasam peste noapte la frigider. Deasupra punem cate o lingurita de jeleu de zmeura.

Incercati si voi Savarine cu drojdie.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.