Salata de legume cu sos de mustar

Salata de legume cu sos de mustar

Anul trecut postare Carmen o reteta de salata de legume cu sos de mustar si am si incercat-o. Mi-a placut atat de mult ca de acum nu va lipsi din camara!
Salata de legume cu sos de mustar este o salata delicioasa pentru camara, la care puteti adauga legume dupa gust. Din cantitatea de mai jos ies cam 10 borcane de 400 ml.

Incearca si tu reteta de salata de legume cu sos de mustar si o vei pregati in fiecare an.

Ingrediente salata de legume cu sos de mustar

1 kg morcovi
1 kg gogonele
1 kg gogosari
1 kg ardei kapia
1 kg ceapa alba
1 kg ardei gras
750 ml apa
250 ml otet
250 g zahar
2 linguri sare
Pentru sos
400 g mustar
500 ml ulei

Mod de preparare reteta salata de legume cu sos de mustar

Legumele se curata, se spala si se taie in bucati.
Se pune la fiert apa cu otetul, zaharul si sarea.
Se adauga morcovii, pana cand se inmoaie, dar sa mai ramana putin crocanti. Se scot cu o paleta si se adauga pe rand restul legumelor.
Se lasa sa se raceasca.
Se prepara o maioneza din mustar si ulei.
Se amesteca cu legumele racite si se pun in borcane sterilizate. Vedeti AICI cum se sterilizeaza borcanele.
Se pastreaza intr-un loc rece, iar dupa ce se deschid borcanele, se depoziteaza in frigider.

Incearca si tu salata de legume cu sos de mustar.

Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Salata de legume cu sos de mustar

  1. Se oparesc legumele in ordinea culorilor, intai ceapa, apoi morcovii, ardeii galbeni, ardeii rosii, gogosarii, vinetele. Toate legumele trebuie sa ramana crocante.
    Se racesc separat pentru a-si pastra fiecare culoarea.

    1. Ce-mi place ideea cu ordinea culorilor, mai ales ca asa e si usor de tinut minte. Multumim pentru sfaturi!

  2. E foarte buna salata,e buna si pt,persoanele care tin post.Pe ran se oparesc toate legumele in orinea scrisa in reteta ,ar sa ramana crocante.Legumele trebuie sa fie reci ,sa se poata amesteca cu maioneza.Se repartizeaza in borcanele sterilizate inainte(cuptorite) ,iar easaupra in fiecare borcan se pune o lingura e maioneza. Se pot face si rulouri cu ea sau se consuma cu friptura,snitele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.