Salata de conopida cu marar si usturoi a devenit una dintre salatele mele favorite, se prepara usor, iar combinatia de usturoi-marar-ulei de masline este foarte reusita.
O recomand si celor care sunt la dieta, ba chiar merge si pe masa de sarbatori sau pentru perioada de post.
Daca va place salata de conopida, o sa va placa si reteta de salata greceasca de vinete sau salata libaneza Fattoush.
Ingrediente Salata de conopida cu marar si usturoi
1/2 conopida
1 lingura de marar uscat
2 catei de usturoi
2 linguri de ulei de masline extra virgin
sare si piper, dupa gust
Mod de preparare reteta Salata de conopida cu marar si usturoi
Desfacem conopida in bucati mici.
Punem o oala cu apa la fiert,adaugam sare si cand incepe sa clocoteasca punem bucatile de conopida.
Cand s-au fiert,le scoatem si le lasam sa se scurga.
Pisam usturoiul. Punem bucatile de conopida in robot si adaugam si restul ingredientelor si mixam pana obtinem o pasta.
Se condimenteaza, dupa gust.
Se serveste cu paine proaspata, prajita sau biscuiti sarati.
Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.
Pofta buna!
Mie imi place conopida oricum preparata…asa ca sunt prima si ma servesc.
Si daca e prea…seaca am sa-mi iau un iaurtzel linga mine….
Te tzuc Miti scumpa !
O sa te cucereasca combinatia 🙂
In varianta asta nu am incercat…so, let’s do it! 😀
Pupici
Si eu tot pe fb am vazut-o si am incercat-o in aceeasi zi :))