Rulada cu gem si frisca reteta simpla ca la cofetarie

rulada cu gem si frisca

Rulada cu gem si frisca este desertul ideal cand ai pofta de ceva dulce sau cand se anunta musafiri. Se prepara usor si rapid, cu ingrediente pe care le avem acasa.
Daca nu ai facut niciodata rulada, incearca rulada cu gem si frisca si cu siguranta va deveni o reteta de baza. Se poate umple si doar cu gem sau cu frisca, dar puteti incerca si alte umpluturi.
Fie ca ai nevoie de un desert pentru masa de sarbatori, pentru o ocazie sau vrei doar sa prepari un desert pentru familia ta, incearca rulada cu gem si frisca.

Ingrediente rulada cu gem si frisca

5 oua
90 g faina
90 g zahar
praf de sare
Pentru umplutura
cateva linguri de gem
300 ml frisca
zahar pudra vanilat, dupa gust
glazura de ciocolata

Mod de preparare reteta rulada cu gem si frisca

Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se mixeaza cu zaharul, pana cand acesta se topeste.
Albusurile se bat cu un praf de sare.
Galbenusurile se adauga la albusuri, amestecand usor, ca sa nu se piarda volumul.
Se adauga faina cernuta si se amesteca usor.
Se pune hartie de copt in tava de 25×33 cm. Se adauga compozitia.

Rulada diplomat1

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 25 min la 180 C, fara ventilatie.
Se indeparteaza foaia de copt, iar rulada se ruleaza intr-un prosop de bucatarie sau o alta foaie de copt.

Rulada diplomat2

Se bate frisca cu zaharul pudra vanilat. Se poate adauga intaritor sau gelatina, dar nu e necesar.

Rulada diplomat4

Se unge rulada cu gem, se aplica frisca si se ruleaza. Se lasa niste frisca si pentru deasupra.

Rulada diplomat5

Se orneaza cu frisca si glazura de ciocolata.

Rulada diplomat7

Glazura de ciocolata se obtine prin topirea ciocolatei pe baie de aburi si apoi se amesteca cu o lingurita de ulei sau de unt.

Rulada diplomat9

Se lasa la rece si se feliaza.

Rulada diplomat10

Incerca rulada cu gem si frisca.

Va astept si pe pagina de facebook Carte de Retete.

Print Friendly, PDF & Email

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.