Rulada aperitiv

rulada-2Baperitiv

Mereu am zis ca o Rulada aperitivi frumos colorata arata tare bine pe o masa festiva. Tocmai mi-am dat seama ca singurile rulade facute de mine sunt cele facute impreuna cu Dr Oetker,cea de fata fiind pentru Campania de Pasti 2013 (mai multe detalii sub reteta). Incep sa ma descurc cu ruladele,mi-au placut atat de mult,ca tot rulada am facut si cu albusurile ramase de la cozonaci.
Rulada aperitiv  de astazi este usor de realizat si amestecul de branzeturi ii da o aroma foarte placuta. Sunca poate fi inlocuita si cu somon afumat si bineinteles ca mai puteti face si alte schimbari,dupa gustul vostru .
Ingrediente Rulada aperitiv 
Pentru rulada:
2 legături pătrunjel proaspăt,
4 oua
1 vârf de cuţit cu sare,
100 g smântână,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
80 g făină,
1 linguriță rasă de
Praf de copt cu Șofran Dr.Oetker,
20 g amidon din porumb Gustin
Dr.Oetker.
Pentru umplutură:
70 g brânză albastră
200 g smântână,
250 g brânză de vaci proaspătă,
1 vârf de linguriţă de muştar,
25 g verdeaţă – am folosit marar si patrunjel
1 vârf de cuţit cu sare,
1 vârf de cuţit cu piper negru,
4 felii de sunca sau bacon
Mod de preparare reteta Rulada aperitiv
Se separa ouale si  se bat spumă albuşurile cu
sare, folosind mixerul electric la treapta medie de viteză.
Gălbenusurile se amestecă cu smântâna şi cu piperul. Se
adaugă făina amestecată cu praful de copt şi amidonul.
Compoziţia se încorporează în albuşul spumă, apoi totul se
întinde în tava tapetată cu hârtie de copt. Se presară
deasupra frunzele de pătrunjel, apoi se coace în cuptorul
preîncălzit la foc mediu circa 10 minute.
Aluatul copt se asează cu susul în jos pe o bucata de hartie de copt sau prosop de bucatarie.
Se ruleaza cu tot cu hartie,se lasa sa stea putin asa,apoi se desface si se lasa sa se raceasca.
Astfel,va fi mai usor de rulat cu umplutura.
 Pentru prepararea umpluturii se amestecă smântâna cu
brânza de vaci, brânza albastra, muştarul și verdeata. Se
condimentează cu sare şi piper. Se întinde amestecul de
brânză în asa fel încât grosimea compoziției să fi e mai mică
spre margini. Se întind apoi feliile de suncă si se rulează
longitudinal. Se lasă în repaus aproximativ 1 oră, în frigider.
Înainte de servire, rulada se taie felii.

Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă                    
 Dr.Oetker aduce bucuria prăjituritului prin lansarea Campaniei de primăvara „Sărbătorile au gustul prăjiturilor de casă”.
Oricare 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker îţi aduc şansa de a câştiga marele premiu în valoare de 30.000 lei – înnoirea întregii case. Împărtășește momente dulci cu cei dragi și câștigă premii zilnice, sub formă de vouchere pentru electrocasnice.
Trimite în perioada 1 martie – 15 mai 2013 numărul bonului fiscal, care atestă achiziţia a 5 ingrediente pentru prăjituri sau decoruri de la Dr.Oetker, prin SMS la 1860 sau pe www.oetker.ro şi te poţi număra printre câştigători!
Dr.Oetker îți vine în ajutor și îți oferă noi idei de prăjiturit. Pe site-ul www.oetker.ro, la secțiunea dedicată campaniei, vei găsi un rețetar de primăvară și vei fi provocat la un joc online. Arată-ne aici ce bunătăți dulci știi să faci, folosind ingrediente pentru prăjturi sau decoruri de la Dr.Oetker.
Prăjiturește cu dragoste și dăruire în noul sezon, înnoiește-ți prăjituritul și câștigi cu Dr.Oetker!
Incercati si voi Rulada aperitiv

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Rulada aperitiv”

  1. Waw ce fain ti-a iesit !!! Sunt sigura ca toata familia a fost incantata de rulada.
    Hai sa-ti soptesc ceva la ureche….si eu am ales tot rulada aperitiv la Campania de Pasti 2013 de la Dr Oetker !!!
    Te tzuc cu mare drag !

    1. De abia astept sa o vad si pe a ta! Sigur tu te pricepi mai bine si la noi in zona se fac multe rulade,mie imi cam era frica de ele 😀 Noroc cu Dr Oetker,ca m-au pus la treaba. Te pup si eu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *