Rosii la borcan

30 min

simplu

1 portii

Brandusa m-a facut foarte curioasa cand a postat reteta la ea pe blog, deci a trebuit sa incerc si eu sa fac rosii la borcan.
Nu stiam la ce sa ma astept si nu eram sigura ca chiar o sa tina, dar dupa ce am facut reteta de rosii la borcan de trei ani, pot sa va spun ca tine peste iarna si nu trebuie folosit conservant.
Incercati si voi aceasta reteta, nu o sa va para rau si o sa va prinda bine peste iarna.

Ingrediente rosii la borcan

rosii
un catel de usturoi ptr un borcan
frunze de busuioc proaspete

rosii la borcan

Mod de preparare reteta rosii la borcan

Se taie rosiile spalate si uscate in 4.
Se aseaza in borcane,fara a le presa in jos.
La sfarsit se adauga usturoiul taiat felii si frunzele de busuioc.
Se da la dunst intre 15-30 de minute.
Se lasa sa se raceasca in apa,eventual se pot acoperi cu o patura.

Incercati si voi rosii la borcan.

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Rosii la borcan”

  1. Interesant! trebuie încercat,c e avem de pierdut? Dar dacă-s bune (și nu văd de ce n-ar fi!), n-avem decât de câștigat… 🙂

  2. Am incercat si eu reteta, fara sa le inghesui in borcan, au lasat foarte greu apa din ele, iar borcanele de 720ml, mi-au ramas pe jumatate pline cu rosii+lichid. Ca idee sunt foarte bune, dar trebuia sa le fi inghesuit mai bine ?

    1. La borcanele mai mari asa am patit si eu, dar au fost bune de consumat. Mi-a placut ca se ia usor pielita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *