Tocanita de vitel

tocanita-vietnameza

60 min

simplu

4 portii

Reteta de astazi este din bucataria vietnameza, care este una dintre cele mai aromate bucatarii,cel putin din cele incercate de mine. Si cand zic aromata,ma gandesc la adaugarea scortisoarei la tocanite,a anasonului stelat la supe si la folosirea puternicului condiment 5 arome chinezesti.
Daca iti plac mancarurile aromate,aceasta tocanita nu e de ocolit.
M-am inspirat de pe un site pe care il vizitez des cand am nevoie de inspiratii,si anume acesta. Eu am pregatit aceasta mancare la oala cu presiune,o puteti face si la oala normala,dar va dura putin mai mult.
 

Ingrediente Tocanita de vitel

1 kg de carne de vitel
2 linguri de pasta de tomate
2 catei de usturoi,zdrobiti
1 cm de ghimbir proaspat
1 lingurita de lemongrass pudra
1 lingurita de 5 arome chinezesti
1 anason stelat
1 baton de scortisoara Kotanyi
o ceapa
2 morcovi
sare,dupa gust
frunze de coriandru

Mod de preparare reteta Tocanita de vitel

Se taie ceapa in fasii,iar morcovul in bucati mai mari. Carnea se taie in cuburi.
Se pune o oala pe foc,cand s-a infierbantat se pune putin ulei.
Calim bucatile de carne,dar nu lasam sa se atinga intre ele. Mai bine le prajim in mai multe randuri. Daca le ingramadim in oala,se vor face innabusit si nu se vor praji. Daca se prajesc isi pastreaza sucurile din carne.
Scoatem bucatile de carne pe o farfurie si calim ceapa si morcovii.
Adaugam pasta de tomate,usturoiul,ghimbirul si condimentele si amestecam.
Adaugam carnea,acoperim cu apa si punem la fiert.Din momentul in care incepe sa „fluiere” oala cu presiune,mai lasati cam 40 de minute.
Se serveste cu orez gatit la aburi si se decoreaza cu frunze de coriandru.

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Tocanita de vitel”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *