Orez cu ceai verde

Ochazuke este un fel de comfort food pentru japonezi, de obicei este servit la sfarsitul mesei principale, dar este cunoscut drept un fel de mancare potrivit bolnavilor si celor ce sufera de mahmureala. 
Combina doua ingrediente foarte intalnite in bucataria japoneza :orezul si ceaiul verde,iar aroma este data de ingredientele care se pun deasupra. De data aceasta am folosit somon afumat,dar se pot face multe combinatii,din pacate multe ingrediente inca nu se gasesc pe la noi si poate nici nu se potrivesc cu gusturile noastre. Dar cu varianta aceasta nu dam gres. 
Ingrediente: 
Pentru orez: 
o cana de orez cu bobul rotund 
o cana si un sfert de apa 
sare 
Se spala bine orezul,in trei ape. 
Se pune in oala orezul cu apa si sarea. 
Se da la foc mediu,cand incepe sa fiarba se da la foc mare vreo doua minute si apoi la foc mediu pana apar gauri in orez. 
Se da la foc mic si se mai tine vreo 10 minute. 
Se ia de pe foc si se lasa deoparte 10 minute inainte de a-l servi. 
Pentru ochazuke: 
o jumatate sau trei sferturi de cana de orez pregatit ca mai sus (depinde de marimea bolului),cald 
50-100 gr de somon afumat (dupa gust) 
1 fasie de nori (alge pentru sushi) 
ceai verde preparat,fierbinte 

Taiem nori in fasii subtiri si somonul in felii. 
Asezam orezul intr-un bol si turnam ceaiul fierbinte. 
Adaugam deasupra bucatile de somon si presaram cu nori. 
Se serveste deindata.
Print Friendly, PDF & Email

2 Replies to “Orez cu ceai verde

  1. Iar ai facut nebunii in bucatarie !!! Bravo tie…
    Dar stau si ma gandesc….oare tu le-ai facut sau maruntelele tale ???
    Te tzuc cu drag si sa ai o duminica insorita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.