Omleta persana cu rosii

Omlete nu am prea postat, toata lumea stie tehnica si combinatiile,asa ca nu prea vedeam rostul unor retete pe care le face toata lumea.
Dar totusi am vrut sa impartasesc o omleta draga mie, am amintiri frumoase legate de ea,dintre care cele frumoase sunt cele in care o serveam pe marginea drumului,intr-un fel de adapost din ramuri si frunze. Dupa ce o serveam,venea un ceai negru indulcit si trageam dintr-o pipa cu tutun de gust de mar.
Recomand sa o faceti cu rosii proaspete de gradina,iar pe timp de iarna puteti folosi pasta de tomate.
Se serveste cu paine proaspata si ceapa.
Ingrediente:
4 oua
500 gr de rosii de gradina
2  linguri de ulei
sare
piper negru proaspat macinat
Mod de preparare:
Rosii se spala si se taie prin robot sau blender. Daca va deranjeaza pielita,le puteti curata inainte de a le introduce in robot.
Punem uleiul intr-o tigaie infierbantata si apoi adaugam rosiile taiate.
Le lasam sa se prajeasca pana se reduce zeama.
Separat,batem ouale si apoi le punem in tigaie.
Le mai lasam cateva minute,pana se intaresc ouale.
Servim omleta calda cu felii de ceapa taiata si paine proaspata.

Print Friendly, PDF & Email

11 Replies to “Omleta persana cu rosii

  1. Eu ma bucur cand cineva posteaza o reteta de omleta, deoarece noi asta servim in fiecare Sambata sau Duminica si sincer nu mai stiu ce combinatii sa fac 😛
    Asa ca aceasta postare imi este de folos si abea astept sa incerc 😉
    Pupici!

  2. Ceva aseamanator am facut si eu, dar avea si ardei.. reteta de la soacramea. Voi incerca si varianta ta, care-mi place tare cum arata!

  3. Pe marginea drumului,intr-un fel de adapost din ramuri si frunze zici ??? Inseamna ca merge si la usa cortului , pe malul Crisului, cand esti la pescuit, nu ???
    Deja ma vad cu coltul de paine inmuiat in omleta….savuros !
    Te tzuc cu drag !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.