Supa chinezeasca de orez

congee
Poate mai si raciti in vacanta si aveti nevoie de ceva linistitor pentru burtica. Acest fel de mancare isi are originile in China si e servit de obicei la micul dejun,dar in Japonia se serveste de obicei bolnavilor.
Ce e mai placut despre acest mic dejun,este ca nu prea are reguli. E nevoie de orez fiert pana ajunge la o textura cremoasa si apoi adaugi bucati de carne,ceapa verde,coriandru,legume,gingko,bambus sau o servesti ca atare.
In China,se regaseste si o versiune dulce,cu curmale chinezesti si zahar de trestie.
Se poate prepara si cu supa de pui in loc de apa.
Folositi orez cu bobul rotund,cred ca are mai mult amidon,ca iese mai cremos.
Ingrediente:
o jumatate de cana de orez cu bobul rotund
apa
o lingurita de sare
felii de carne de porc preparata pe gratar
coriandru proaspat
Mod de preparare:
Fierbem orezul in apa,pana ajunge la o consistenta cremoasa,mai cremoasa decat risotto.
Orezul se fierbe la foc mic si dureaza cam o ora,dar nu uitati sa amestecati din cand in cand,ca sa nu se lipeasca.
Avem grija sa nu ramana surplus de apa,mai bine adaugati pe parcurs,ca la risotto.
Lasam consistenta dorita,nu e neaparat sa o facem ca a chinezilor daca nu e pe gustul nostru. A mea a avut consistenta terciului de ovaz.
Feliem carnea si spalam coriandrul.
Punem orezul in bol si deasupra adaugam feliile de porc si coriandrul sau alte ingrediente care va sunt pe plac.

Comentează folosind contul de Facebook

2 comentarii la “Supa chinezeasca de orez”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *