Taitei prajiti asiatici

taitei-asiatici3

30 min

simplu

1 portii

O reteta foarte versatila si la care va puteti juca cu ingredientele dupa bunul plac.
Acum imi dau seama ca este o reteta de post,aveti doar grija ca taiteii sa fie fara ou.
Puteti adauga si bucatele de carne sau de piept de pui,pe care le prajiti in prealabil si pe care le si puteti marina.

Ingrediente Taitei prajiti asiatici

100 g  taitei lati
un ardei kapia
un morcov
un catel de usturoi
10 ciuperci
o lingurita pasta de ghimbir cu ceapa verde
1/2 lingurita sambal oelek
100 gr varza alba
1 lingurita sos de soia
1/2 lingurita ulei de susan
1-2 linguri de ulei
1 lingurita seminte de susan

Mod de preparare reteta Taitei prajiti asiatici

Punem apa la fiert,in care adaugam o jumatate de lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca adaugam pastele si le fierbem al dente. Nu le fierbem mai mult,fiindca vor fi putin prajite cu legumele si se vor inmuia prea mult.Dupa ce s-au fiert ,le clatim cu apa rece ca sa oprim procesul de gatire si le lasam sa se scurga.

 

Taiem ardeiul in rondele. Morcovul il taiem in betigase,iar varza in fasii subtiri. Taiem in bucatele usturoiul.
Punem o tigaie pe foc si cand s-a infierbantat adaugam uleiul (dar nu cel de susan).
Adaugam  pe rand morcovul,varza,ciupercile,ardeiul si usturoiul.
Le calim 2 minute si adaugam pasta de ghimbir si sambal oelek-ul. Amestecam.
Adaugam taiteii,amestecam si lasam sa se incalzeazca.
Punem sosul de soia si uleiul de susan,amestecam si luam de pe foc. Nu lasam mai mult pe foc,uleiul de susan isi va pierde aroma.
Punem in farfurie si presaram semintele de susan inainte de a servi.
Incercati si voi Taitei prajiti asiatici

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *