Relish de ardei si gogosari – Red and green pepper relish

For English version scroll down

Merge de minune cu carnea de porc,am incercat putin inainte de a-l pune la borcan.Puteti schimba cantitatile la otet si zahar,de asemenea se mai pot adauga si alte condimente.

Ingrediente: 
1 kg gogosari
1 kg ardei
3 cepe albe,mari
250 gr zahar
200 ml otet
1 lingura de sare

Se curata ardeii si gogosarii de seminte. Gogosarii mei au fost putin iuti,perfecti pentru gustul meu.
Se taie ardeii,gogosarii si ceapa in cubulete,asa cum taiem ceapa pentru mancare.
Se pun toate ingredientele intr-o oala si se dau la foc mic,amestecand des.
Daca lichidul nu este destul se mai adauga putina apa ,pana se inmoaie toate legumele.Dureaza cam 20 de minute.
Se pune relishul in borcane sterilizate si se da la dunst 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa.
A durat cam o ora toata treaba.

If you thought canning season is over you’re wrong. But these are the last days of it! 
This relish it’s made with a rather funny looking red pepper,which I haven’t seen in North America or anywhere else  but in Romania. Imagine a red pepper with the shape of a Halloween pumpkin and you got it.
Ingredients:
1 kg red pepper
1 kg green pepper
3 white onions
1 cup sugar
200 ml vinegar
1 T salt
Clean the peppers and onions.
Cut them up in cubes,the way you cut up the onions for cooking.
Place all ingredients in a saucepan and cook on low for about 20 minutes.
Add a little water if necessary and continuu stirring.
Place in sterilized jars and water bath for 15 minutes from the minute the water starts to boil.

Print Friendly, PDF & Email

18 Replies to “Relish de ardei si gogosari – Red and green pepper relish

  1. Mitinita, am si eu un borcan din asta, facut de hillbillies din Tennesee :)) Este bun, il voi incerca si cu carne de porc, ca nu prea am avut inspiratie cu ce sa il mananc.

  2. ceva asemanator face si socra-mea…dar are mai mult sos…nu ma pricep sa explci ca nu stiu exact
    dar tot asa pt carnea de porc…foarte fain!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.