Ravioli la 6 maini : Ravioli cu migdale si cafea – Ravioli with almonds and coffee

For English version scroll down

Fac parte dintr-un sisterhood impreuna cu Brandusa si Alice ,suntem inrudite de cand avem acelasi set de ravioli de la  Bucataras si am facut noi un mic plan ca sa facem ravioli la sase maini. Desi aveam in plan ceva asiatic,pana la urma am facut un desert,la mine veti gasi ingredientele pentru o portie,caci asta chiar a fost un desert numai pentru mine.

Fiindca am fost invitata la Emily’s Tea Party duc o portie cu mine…haideti si voi sa vedeti ce minunatii ne asteapta acolo.

Ingrediente:
1 ou
100 gr de faina
Ptr umplutura:
50 gr de migdale macinate
1 lingurita de ness dizolvata in 2 linguri de apa
1 lingurita unt
1 lingura zahar

Se amesteca faina si oul si se framanta un aluat,care se lasa deoparte sa se odihneasca 30 minute.
Umplutura: Se rumenesc migdalele,se adauga untul si zaharul,apoi cafeaua diluata in apa.Se pastreaza putin din compozitie pentru decor.
Se formeaza doua bilute si se intind cu sucitorul. Una dintre foi se aseaza pe forma de ravioli si se umple cu compozitia de cafea.
Se aseaza a doua foaie si se ruleaza cu sucitorul. La mine a fost putin crocanta compozitia si nu am reusit sa le decupez prea frumos.
Se pune o lingurita de unt in tigaia preincalzita,se adauga ravioli,iar apoi o cescuta de apa in care s-a dizolvat o lingurita de ness.
Se tin pe foc pana scade apa si se decoreaza cu migdale crocante.

Ravioli with almonds and coffee

Since I got a new toy,a ravioli set, I had to try it out and this is what came out. I just made a small batch,was just enough for one dessert.

Ingredients:
100 gr white flour
1 egg
for filling:
50 gr grounded almonds
1 t butter
1 T sugar
1 t ness coffee disolved in 2 T water

Make a dough from the flour and the egg and set aside for 30 minutes.
Meanwhile,make the filling by roasting the almonds,add the butter and the sugar and stir. Add the coffee with water .
Split the dough in two and roll out for ravioli.
Fill the center with the filling ,add the other sheet and roll again to cut the raviolis.
Cook in one teaspoon butter and 1/2 teacup water with 1 t ness coffee. Sprinkle some almonds and serve.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

33 comentarii la “Ravioli la 6 maini : Ravioli cu migdale si cafea – Ravioli with almonds and coffee”

  1. Sa mor de m-as fi gandit vreodata la ravioli desert! M-ai dat pe spate, pe bune! Musai trebuie s ale incerc si eu….da’ de ce ai fost carcotasa? ha?
    pup

    1. Deci v-am secerat de pe picioare:)) Gasesti si la ele bunataturi:)Multumesc ptr urari,e super faina forma,nu ma gandeam ca o sa fac vreodata ravioli de casa.Pup

  2. No…m-ai dat gata. Cu migdale si cafea….
    Ei , vezi…la asta nu m-am gandit niciodata.
    Minunat arata.
    Bravo Miti…auzi …la 6 maini ! Hi, hi, hi….si celelalte 4 maini ce au confectionat ???

    1. Sidy,am postat in aceeasi zi cu Brandusa si Alice:)) asa am fost noi la sase maini. Nu ma gandeam niciodata ca o sa fac ravioli de casa:)) Pup

    1. Maruntica a alcatuit meniul ptr weekend si una din retetele alese (din revista) e cu ravioli,deci iar trec la o portie ,de data asta cu sos de rosii.

  3. suuuuuuuuuuuuuuper taaare!!!!
    bravo tie si felicitari!!!!!!!!!!!!
    si acuma zi-mi si mie de unde ai luat forma ceea magica de ravioli !!!
    pup!
    apropos, ma cheama dana…:)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare