Ramyun

For English version scroll down

Inainte de a trece mai departe la postare, vreau sa va spun ca nu am uitat de blogul de duminica,dar cum chiar nu prea am intrat pe blogosfera am hotarat sa nu imi incalc regula de a posta cel mai citit blog de mine in saptamana care a trecut. Revin duminica, deja am inceput sa bantui iar pe bloguri.

Reteta de astazi e asemanatoare cu Ramen, dar a fost facuta si mai rapid,iar gustul nu a avut nimic de pierdut…acuma,nu pot sa zic nici din contra ,ca ramenul a fost facut de mine:)) Nici nu stiu cu ce sa incep mai intai,cu a va spune cum se obtine o astfel de supa atat de rapid sau ce e ramyun-ul?

Bineinteles ca voi incepe cu inceputul,adica prin a va spune ce este ramyun-ul. Este tot un ramen,dar versiunea coreeana si care se gaseste sub forma instanta. Dar ce se gaseste acolo,in Coreea,nu poate fi comparat sub nici o forma cu taiteii instanti din supermarketurile noastre. Anto,vezi ca astia de care vorbesc eu,poate sa-i manance piciul tau fara sa-si rupa dintii,au o textura numai buna de rontait si un gust pe masura.

Un lucru trebuie sa stiti despre mine…sau doua,dar sunt in aceeasi categorie. Bucataria mea de suflet este cea japoneza, iar cea pentru simturile mele este cea coreeana. Mereu a fost prima mea alegere cand ne hotaram la ce restaurant sa mancam si fiindca incepe o serie frumoasa de retete coreene,sper sa va corup si pe voi macar putin.

Va intrebati cum de e posibil sa gatesc in Romania mancare coreeana si inca autentica? Singurul lucru neautentic e bucatarul,adica eu,dar il consider un aspect minor:))  Locul care are cele mai importante si mai greu de gasit ingrediente coreene este Korean Food.ro si nu cred ca gresesc cand spun ca este singurul loc in Romania unde putem gasi produse autentice coreene ,cum ar fi: pasta de ardei iute ,gochujang sau fulgii de ardei iute, gochugaru. Nu numai ca produsele sunt autentice si la preturi foarte bune,dar wasabi -ul are un pret de nebatut.

O sa mai revin la produsele de pe site si cu alte ocazii,doar v-am spus ca o sa va fac o incursiune in bucataria coreana,acum sa revenim la supa noastra. Un pachet de ramyun,cu diverse adaugiri, poate constitui o masa perfecta. Preparatul iti ofera aroma,carbohidratii,iar noi putem adauga proteine sub forma de ou sau carne gatita,diverse legume,cum ar fi frunze de spanac,ciuperci,ceapa verde si chiar alge marine.
Desi pe pachet se precizeaza sa fierbem si pastele(noodles) eu am turnat apa fierbinte peste,imi place sa le servesc mai crocante,dar oricum veti obtine aceeasi textura dupa ce vor sta inmuiate in apa.
E destul de iute, pentru mine a fost perfect,iutele coreean imi place mai mult decat cel mexican,nu este atat de puternic si are o aroma usor dulceaga.

Ingrediente :
1 pachet de shin ramyun
1 ceapa verde
1 ou fiert
5 ciuperci
alge marine

Se curata si se spala ciupercile,apoi se feliaza. Ceapa verde se taie in diagonala,iar oul se taie in jumatate.
Se pune apa la fiert. Noodles-ii se pun intr-un bol adanc si se presara continutul pachetelelor,cel cu aroma si cel cu legume uscate (si adevarate).Se adauga si algele,daca folositi.
Se adauga apa clocotinda si se acopera bolul trei minute.
Se adauga oul,ciupercile feliate si ceapa verde si se serveste fierbinte.

Ramyun

I won’t be as long as in Romanian, I just made a little introduction to ramyun, the Korean instant noodles,which are fairly unknown here. For those who are familiar with the product,I’ll just show you what a quick and tasty meal I made with it.

Ingredients:
1 pack shin ramyun
1 scallion
1 boiled egg
5 mushrooms
dried seaweed

Empty the ramyun contents in a big bowl,add the seaweed and pour boiling water over it.
Cover and let stand for three minutes.
Add the sliced mushrooms,eggs and scallion and serve hot.

Print Friendly, PDF & Email

32 Replies to “Ramyun

  1. Bai e bataie la mine pe carliontii astia…. cu sos sau doar cu supa…. sa nu mai zic ce buni sant de rontait in loc de chipsuri sau alte prostii ..perfecti,perfecti ,perfecti!!!!!!

    1. Mai sunt si unii in care iti rupi dintii,dar astia au o textura numai buna de rontait. Fii pe faza ca mai urmeaza cateva variatiuni.Pup

  2. Mi-a placut tare mult mancarea in Coreea, de aceea sunt super incantata de reteta pe care ai postat-o. Multumesc si pentru mentionarea magazinului de unde sa luam ingredientele 🙂 Foarte util

    1. Deci tu stii ca fara gochujang nu mai e la fel, a fost cea mai grea bucatarie de „reprodus”,dar acum suntem salvate. Cred ca e singurul magazin care comercializeaza produse autentice coreene,nicaieri n-am mai gasit. Ai vazut ca sunt este si Pepero.sticksurile cu ciocolata? Mai urmeaza si alte retete in curand.

    1. Lia,cred ca le-am pus o data cu noodlesii,nu tin minte sa le fi pus crude. Dar oricum,feliile sunt subtiri si se patrund rapid de la apa fierbinte.

    1. Asa-i Miti…e mare dar uneori e tare mica…mi-ar placea sa o colind in lung si-n lat…te pup cu drag! Cu adevarat mancarea coreeana e delicioasa…

    2. Sa stii ca te-ai impaca si tu cu iutele coreean,e usor dulceag si nu atat de iute ca cel mexican,acolo chiar te arde rau. Stiu ca tu ai incercat deja bucataria coreeana,poate te atrag si pe tine sa mai incerci cate ceva.

  3. m-ai convins! pe bune! de acum te urmez si ma apuc de gatit si eu „asiaticuri” cum le zice Remi :))

    P.S. imi place ca iti contruiesti blogul….eu am inceput, dar inca n-am timp necesar …:(

    1. Inca un adept pe lista:)) Ma bucur mult Alice,o sa vezi ca o sa-ti placa si tie. De asta eu si incerc sa pun retete care nu sunt greu de facut si cu ingrediente accesibile.

      Tare ar trebui sa fac curatenie pe blog,dar nu mai apuc:))

  4. So nostalgic!!! I’ve cooked Shin Ramen (this is how we pronounce it) in college days. I love it, and I have crazy cravings right now! Your noodles look so pretty – hard to tell it’s instant noodles!

  5. Thank you,Nami.I actually used Shin Ramen from Korea and when working with good ingredients it’s not hard to make it look good. My bowls are actually from Japan,I got them as an engagement present,they’re so precious to me:)

  6. Vezi ca reteta ta este si pe bucataras.ro, cu poza cu tot, fara nicio modificare. Este postata cu o luna mai tarziu decat aici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.