Puiul imparatesei

puiul imparatesei

15 min

simplu

4 portii

Puiul imparatesei este o reteta care desi pare chinezeasca, isi are originile in Statele Unite, probabil o adaptare a vreunei retete din China.
O recomand, ingredientele se gasesc si la noi si veti impresiona cu aceasta reteta, mai ales pe cei ce nu au gustat inca bucataria asiatica.
Cu urmatoarea ocazie, incearca sa prepari puiul imparatesei, o reteta cu arome asiatice, pe care o vei repeta!

Ingrediente puiul imparatesei

1 piept de pui,taiat in cuburi de 2 cm
1 lingura de sos de soia
1 ou
2 linguri de amidon alimentar
3 cepe verzi,taiate in bucati
cayenne
Pentru sos
100 ml de supa de pui
50 gr de zahar
2 linguri de sos de soia
2 linguri de otet din vin alb
1 lingurita de ghimbir proaspat
1 catel de usturoi
2 linguri de amidon alimentar

Mod de preparare reteta puiul imparatesei

Ingredientele pentru sos vor fi introduse intr-un borcan, care se va scutura bine ca sa se imbine aromele. Se pune deoparte pana cand avem nevoie sa il folosim.
Bucatile de pui se vor amesteca impreuna cu o lingura de sos de soia, apoi se adauga oul, piperul cayenne si amidonul alimentar. Se amesteca. Punem pe foc un wok si cand s-a incalzit adaugam ulei si prajim bucatile de pui. Nu le vom suprapune in wok, ci le vom praji pe rand.
Scoatem cuburile de pui si le lasam deoparte.
Prajim ceapa verde, apoi adaugam sosul din borcan. Cand incepe sa se ingroase, adaugam bucatile de pui si lasam inca putin pe foc.
Se serveste cu orez alb simplu.

Incearca si tu puiul imparatesei!

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *