Puiul generalului Tso – General Tso’s chicken

For English version scroll down

La noi in oras inca nu a ajuns take out-ul chinezesc,nu avem nici restaurant inca,deci ne descurcam cum putem si facem totul acasa. Au aparut vreo cativa chinezi,probabil si ei procedeaza la fel:))
Iata un fel de mancare foarte popular la take-outurile din State. Nu i se cunosc originile,cert e ca generalul Tso nici macar nu a gustat-o vreodata,iar descendantii lui nici macar nu au auzit de asa ceva. E mai scump decat alte mancaruri,desi nu foloseste ingrediente scumpe.
Traducerea nu e corecta, Pui a la generalul Tso ar fi fost varianta mai buna,dar oare cati o sa fie curiosi sa vada despre ce pui si despre ce general e vorba!:))

Ingrediente:
3/4 cup supa de pui
2 linguri de amidon
2 linguri de zahar
2 linguri de sos de soia light
1 lingura otet din vin alb
1/2 lingurita de ghimbir pudra (am folosit Kotanyi)
2 cepe verzi
2 catei de usturoi
1 ardei rosu iute uscat si taiat in bucati(optional)
500 gr de piept de pui
1-2 linguri de ulei

Intr-un bol se amesteca supa de pui,amidonul,zaharul,sosul de soia,otetul si ghimbirul.
Puiul se taie de marimea unei imbucaturi.
Intr-un wok se pune uleiul si cand s-a infierbantat bine de tot se adauga ceapa verde,usturoiul si ardeiul iute si se prajeste 2 minute.
Se adauga pieptul de pui si se caleste 5 minute,pana devine maroniu. Acum se va adauga sosul. Trebuie amestecat bine inainte de a se adauga, amidonul se lasa la fund.
Se mai lasa pe foc cam 3 minute,pana se ingroasa sosul.
Se serveste cu orez alb simplu.

You might be already very familiar with this dish. I can’t get it right now from a take out so I make it myself.

Ingredients:
3/4 cup  chicken broth
2 tablespoons cornstarch
2 tablespoons sugar
2 tablespoons light soy sauce
1 tablespoon white wine vinegar
1/2 teaspoon ground ginger
2 teaspoons  oil
2 medium scallions, chopped
2 medium garlic cloves, minced
1 dried chili, minced
500 gr chicken breast,cut into bite size

In a  bowl whisk together broth, cornstarch, sugar, soy sauce, vinegar and ginger.
Heat oil in a wok. When hot add scallions, garlic and pepper and cook 2 minutes.
Add chicken and cook until browned all over, about 5 minutes.
Add  sauce(remember to mix it well before adding,cornstarch tends to sit on the bottom)  and simmer until sauce thickens and chicken is cooked through, about 3 minutes.
Serve with over white rice.

Print Friendly, PDF & Email

6 Replies to “Puiul generalului Tso – General Tso’s chicken

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.