Pui picant cu piper de Sichuan

10 min

simplu

2 portii

Piperul de Sichuan este un condiment din bucataria chinezeasca si a inceput sa fie cunoscut si la noi. Nu mai este asa de greu de procurat, daca nu este in supermarketuri, il gasiti la magazinele online.

Unul dintre cele mai cunoscute feluri de mancare este cea de pui picant cu piper de Sichuan, la care recomand sa puneti condimentele dupa gust, mai ales daca sunteti la prima incercare.
Daca iti place mancarea picanta, sigur ca reteta de pui picant cu piper de Sichuan va fi pe gustul tau.

Ingrediente pui picant cu piper de Sichuan

1 piept de pui,dezosat si taiat in cubulete uniforme de 1-2 cm si marinat cu o lingura de sos de soia
1 cm de ghimbir proaspat,ras
2 catei de usturoi ,taiat cubulete marunte
4 ardei iuti uscati ( puteti schimba cantitatea dupa propriul gust), facuti bucatele
2 linguri de sos de soia
1 lingurita miere
1 lingurita de piper de Sichuan, maruntit in mojar
2 linguri de ulei

Mod de preparare reteta pui picant cu piper de Sichuan

Se infierbanta uleiul intr-un wok si cand acesta e fierbinte se adauga bucatile de pui.
Se prajesc si se scot pe o farfurie sau se trag intr-o parte a wokului.
In wok,se prajesc pe rand piperul de Sichuan, fulgii de ardei iute, usturoiul,ghimbirul,iar apoi adaugam inapoi bucatile de pui si amestecam.
Condimentam cu sos de soia si miere,mai scuturam putin wokul si servim cu orez alb.

Incercati si voi pui picant cu piper de Sichuan.

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *