I was inspired by this recipe .
Ingredients for Sesame Chicken
1 big chicken breast,2 T sesame seeds
For marinade: 1/2 t sesame oil,1/4 t sugar,salt,white pepper
For batter: 1/2 cup flour,1 egg,1/2 cup water,1 t baking soda,3 T cornstarch,salt.1 T oil
For sauce: 2 T honey,1 T sugar,2 T ketchup,1 T vinegar,salt,pepper
How to make Sesame Chicken recipe
Cut up the chicken breast in bite size pieces. Add the marinade ingredients and set aside 30 minutes.
Meanwhile,prepare the batter.
Dip each piece of chicken in the batter and fry in a preheated wok with oil. Fry in batches,you want to fry them not to stew them and drain on paper towels.
When done, heat the sauce ingredients in the wok,add the chicken pieces and toss to coat well.
Sprinkle with sesame seeds and serve with white rice.
Vai ce bune sunt si ce bine arata! as manca chiar si la ora asta tarzie :). noapte buna
Asa si eu,cat de tarziu nu le-as refuza:)
Asta e reteta mea favorita.Am prestat-o de foarte multe ori.Arata minunat!
Imi place mult retetele chinezesti de pe blogchef.Pup.o zi faina.
Eu tocmai am descoperit siteul,il aprofundez mai pe indelete daca spui ca mai au retete faine.Pup
Tare bine arata, dar ce sa ma fac daca sotul imi cere numai ciorba de pui… :))
Pai daca voi aveti take-out:)) Lasa-l sa ceara acum,ca la vara nu-i mai trebuie.
Ce-mi place!!!! sigur o sa fac si eu reteta!!! pup!
Nu-i greu deloc de facut mancarea chinezeasca si multe nici nu au gust ciudat,precis o sa va placa si voua.PUUUP
Moamaaaa, ce frumuseti! Si gustul pe masura! Arunca si spre mine cu vreo doua:) Pupici
stai mai la stanga…gata,te-am nimerit!Puszi
Ce buneeee! Vreau si eu….
Pai,hai la masa:)
De retinut ;)!!pup o zi frumoasa sa ai!!!!
O zi super sa ai si tu ,Mona.Pup
Vreau si eeeeeu !
Hai si tu la masa,ca imediat o pun:)
moama ce bunatate! ce combinatie de arome! musai te salvat reteta!
O sa mai vina cateva,ca tot chinezarii am facut anul asta:)Pup
N-am mancat niciodata, dar nu as refuza o portie! Arata delicios! Pup
Eu incerc sa pun retete simple,la indemana tuturor,incearca sa vezi ce fan o sa fii si tu.Pup
Sunt de acord cu maruntelele tale! Ma infiezi? :)) Tare bun.
Iti inchipui ce dezmat culinar am face noi doua:))))
E preferatul meu, iar daca am si 2-3 springrolls alaturi sunt happy pe deplin!
Uite cum se intregeste meniul:)
Arata foarte bine! imi place!
Iti inchipui ca s-a dus repede,repede:)
Ce bine arata!!!!!!!!!
Si a fost si bun:)
Un deliciu… imi place!
Atunci te astept si pe tine la masa.Puszi
Delicios! Tare mult imi place!
O dai si tu pe chinezarii:)
Minunat arata!!!Grovaz de bun, trebuie sa fi fost!Pup!
A fost,dar il repetam cat de curand:)Pup
delicios!
Pupici
O grozavie de pui !!!!
Ce bine ai spus-o!:)
Ce bine arata. Si se face si repede.
Pupici!
Ancuta,cand v-am dat eu retete care dureaza mult:))Pup
Un deliciu….!
Exact:)
Super arata!!! Ai facut o groaza de bunatati de cand nu te-am vizitat!
Cristina,daca ne vedem atata pe fb si uitam sa ne vizitam blogurile:)) Am inceput anul cu bucataria asiatica si de atunci tot asa o tinem.Pup
Mmmm…ce mai mancam in China pui d-asta asa facut…Delicios!
Te-am dus cu gandul inapoi la China:)) Pup
Delicios, multe preparate chinezesti sunt foarte apetisante.
Sper sa fie mai vizibila si la noi bucataria asiatica,dupa cum spui si tu sunt preparate apetisante si mai si sunt rapid de facut.
asta sigur o incerc si eu !
Astept impresii!
Azi am facut puiul cu susan dupa reteta ta si mult ne-a mai placut (chiar si „traditionalistii” au cerut supliment). Multumesc 🙂
Ce mult ma bucur ca ati incercat-o,retetele de genul asta sunt foarte pe placul „traditionalistilor”, cred ca tocmai fiindca ei isi inchipui gusturi ciudate. Deci avem noi adepti:)
mirela gavrila : ce bine arata!!!!!
E si tare bun:)
Trebuie sa incerc si eu neaparat, mai ales ca arata asa de bine si cum mancare chinezeasca nu am mai facut pot sa incep cu ceva usor.
O recomand celor ce vor sa incerce mancarea chinezeasca,e bine sa incepi cu retete si arome usoare 🙂
Ce bine arata….lucrul asta il voi gati azi, cand ajung acasa :d
Te astept cu impresii 🙂
hhhmmm, ce combinatie aproape crocanta, o delicatesa reusita si apetisant de delicioasa 😉
Recomand reteta asta,place si celor ce mananca de obicei doar preparate traditionale 🙂
imi ling degetele :)))))