Pui cu sos de lamaie – Lemon Chicken

Iata o reteta asiatica,ce a fost foarte pe gustul fetitelor mele.Si eu care credeam ca nici nu o sa se atinga de el!
Supa de pui se poate inlocui cu apa si niste delikat,vegeta,cub ptr supa.

Ingrediente:
1 albus de ou,batut
2 lingurite amidon
1/4 lingurita ghimbir,ras
500 gr piept de pui,taiat bucatele
3 linguri ulei

Sosul de lamaie:
2 lingurite amidon
1 1/2 lingura zahar
2 linguri suc de lamaie
3/4 cup supa de pui
2 lingurite sos de soia

Combina albusul,ghimbirul si putina sare cu pieptul de pui si amesteca bine.

Tine la frigider 30 minute.

Infierbanta uleiul intr-un wok sau intr-o tigaie adanca. Scurge puiul de marinada si prajeste-l putin,sa fie facut,dar sa nu fie maroniu.
Scoate-l din wok si pune-l deoparte pe o farfurie.

 Sosul de lamaie:

Se amesteca amidonul cu 2 linguri de apa  pana se obtine o pasta.
Adauga in wok cu restul ingredientelor pentru sos.
Amesteca si fierbe un minut.
Adauga carnea de pui prajita si amesteca sa fie acoperit cu sos.Se serveste imediat cu orez.
Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare