Pui cu legume la wok

30 min

simplu

2 portii

Pui cu legume la wok este o reteta rapida din bucataria asiatica, pe care cu siguranta ati incercat-o in restaurantele sau takeout-urile chinezesti.
Reteta de pui cu legume la wok este usor de preparat si trebuie sa tineti minte cateva lucruri:
– wok-ul trebuie infierbantat bine
– se gateste la foc mare intr-un timp scurt
– ingredientele se taie in bucati de marime egala
– legumele se soteaza, se gatesc la foc mare si trebuie sa ramana crocante
– sosul se adauga la sfarsit
Aceasta reteta de pui cu legume la wok este o reteta de baza pe care o puteti dezvolta ulterior. Se poate folosi si un sos de stir fry sau un sos facut din sos de soia, condimente, amidon si apa.
Daca v-a placut reteta de pui cu legume la wok incearcati si pui cu ceapa verde sau pui cu ghimbir si sos de soia.

Ingrediente pui cu legume la wok

250 g carne de pui
1 ceapa
1 ardei rosu
1 ardei verde
ceapa verde
2 catei de usturoi
200 g ciuperci
1 morcov
2 linguri sos de stridii
2 linguri de ulei
fulgi de chili
ghimbir
piper
sare

Mod de preparare reteta pui cu legume la wok
Legumele se curata.
Ceapa, ceapa verde, ciupercile si ardeii se taie in bucati, morcovul rondele, iar usturoiul se feliaza.
Pieptul de pui se taie in bucati de marime egala, de circa 2 cm. Se condimenteaza.

Wok-ul se infierbanta si se adauga o lingura de ulei.
Pieptul de pui se caleste, pana cand s-a patruns. Se scoate pe o farfurie.

Se pune inca o lingura de ulei in wok, se adauga morcovul, ceapa, ceapa verde si usturoiul si se soteaza. Nu trebuie sa fie moi, dimpotriva trebuie sa ramana crocante.

Se adauga ardeii si se mai calesc 20-30 de secunde.

Se adauga ciupercile si se calesc 30 de secunde.


Se adauga bucatile de pui.

Se adauga sosul de stridii si se amesteca.
Pui cu legume la wok se serveste cu orez la aburi.

Incearca si tu reteta de pui cu legume la wok.

Print Friendly

Comentează folosind contul de Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *