Pui chinezesc cu ceapa verde

10 min

simplu

1 portii

Aceste feluri de mancare gatite cu piept de pui si sos,se numara printre favoritele noastre. Sunt usor si rapid de preparat,cu ingrediente la indemana si se servesc cu orez gatit la aburi

Ingrediente Pui chinezesc cu ceapa verde

250 gr piept de pui
3-4 cepe verzi
1 lingura de ulei de floarea soarelui
un catel de usturoi
1 lingurita de sos de soia dark
1/4 lingurita de ulei de susan
100 ml apa
1 lingura de amidon alimentar

Mod de preparare reteta Pui chinezesc cu ceapa verde

Taiem pieptul de pui curatat,spalat si uscat in bucati de 1,5 cm.
Taiem ceapa in bucati de aproximativ 2 cm.
Punem tigaia pe foc si cand e fierbinte adaugam uleiul. Lasam sa se infierbanteze si adaugam ceapa verde.
Lucram la foc mare.
Lasam ceapa sa se caleasca cam 2 minute,apoi adaugam bucatile de pui.
Intr-un bol,amestecam apa rece cu amidonul alimentar. Neaparat sa folositi apa rece,de la apa fierbinte se va ingrosa.
Amestecam continutul din tigaie,iar cand pieptul de pui e aproape facut,adaugam usturoiul si sosul de soia. Amestecam,iar apoi adaugam apa cu amidon.
Cand incepe sa fiarba,se va ingrosa,asa ca vom continua sa amestecam si eventual sa mai punem putin sos de soia,daca e nevoie.
Cand s-a ingrosat sosul,luam de pe foc si adaugam uleiul de susan. Acesta nu trebuie adaugat mai repede,isi va pierde aroma.
Sa aveti pofta!
Incercati si voi Pui chinezesc cu ceapa verde

Comentează folosind contul de Facebook

8 comentarii la “Pui chinezesc cu ceapa verde”

  1. Minunat iubesc felurile astea de mancare imi plac la nebunie , stiu ca ai mai multe retete unde le gasesc ? unde pot gasi sosul de soia si uleiul de susan? o zi buna

    1. Retetele le gasesti etichetate „Asia”, in urmatoarea perioada voi incerca sa mai schimb putin blogul si sa le fac mai vizibile. Uleiul de susan si sosul de soia se gasesc acum mai prin toate supermarketurile, pentru mancarurile asiatice in general folosesc produsele Tao Tao, de la Tan Viet, recomand si cele de la koreanfood.ro, au un ulei de susan foarte bun.

  2. Cred ca e foarte bun 🙂
    Am facut si eu astazi o friptura de porc cu sos dulce acrisor si mi-a placut tare mult.
    Am sa incerc si reteta ta cu piept de pui. Mi se pare foarte usor de facut 🙂
    Iar poza…arata…de nota 10 plus! 😉

    1. Si doar vezi cat de simplu sunt de preparat 🙂 Eu chiar nu duc lipsa unui restaurant chinezesc. Sa te am ala mas,a ti-ad da numai mancare chinezeasca si muraturi :)))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *