Pui Asiatic – Asian Chicken

For English version scroll down

Desi am trecut si cantitatea condimentelor, va recomand sa experimentati si sa faceti reteta dupa gustul vostru,oricum masurile sunt foarte aproximative,mie imi place mai picanta si „expresiva”, fiecare masa ar trebui sa fie o noua experienta culinara,nu?
Am vazut reteta unde am facut  practica,bineinteles ca a si trebuit sa o incerc.

Ingrediente:
1 piept de pui,dezosat
4 linguri de sos de soia
2-4 catei de usturoi,pisati
1/2 lingurita de ghimbir Kotanyi
1/2 lingurita de curry Kotanyi
1 lingurita de miere de albine

Pieptul de pui se taie in cubulete sau bucati si se amesteca impreuna cu restul ingredientelor.
Se pun toate ingredientele intr-un bol cu capac si se da la frigider 24 de ore,iar din cand in cand scuturam cutia ca sa cuprinda marinada peste tot.
A doua zi se poate praji in tigaia preincalzita sau pe gratar.
Se serveste cu o salata usoara si cu orez alb.

Asian Chicken

There’s been couple of recipes with marinated chicken,but it never crossed my mind to put curry in it as well. I saw this recipe at a restaurant ,went straight home to try it…now it’s a keeper. Play with the ingredients,the spices are mostly for reference.

Ingredients:
1 debonned chicken breast
4 T soy sauce
2-4 garlic cloves,crushed
1/2 t ground ginger
1/2 t curry
1 t  honey

Cub or cut up the chicken in pieces and marinade with the rest of ingredients.
Place everything is a ziplock bag or in a container and refrigerate for 24 hours. Shake the bag from time to time. Next day, fry the chicken in a preaheated pan or on the grill and serve with a light salad and plain steamed white rice.

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

22 comentarii la “Pui Asiatic – Asian Chicken”

  1. superb si delicios! prima data, cand am vazut fotografia am crezut ca e peste :)) nu stiu ce am, cred ca de foame :)) Te pup scumpa mea! Weekend placut!

    1. Sa pui chiar numai putin de ghimbir,iar daca ii dai de gust adaugi cu putin mai mult data viitoare. Daca folosesti proaspat si il fierbi prea mult(am facut ceai si sunt patita) o sa fie prea iute. Pup

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare