Primul meu interviu

M-am inscris la parada blogurilor pe gustos.ro. Nu pentru a castiga (cand m-am uitat la editia a II-a mi-am zis ca  sigur n-am nici o sansa),dar ca sa intru in randul bloggaritelor hai si eu la parada.
Azi a aparut primul meu interviu culinar si ocazia de a dezvalui mai multe despre mine. Imi gasiti retetele la categoria Supe/ciorbe si Bauturi (numai 7 bloguri inscrise,deci sanse mai mari),pot vota numai cei care au cont pe Gustos.ro. O sa descoperiti multe bloguri interesante!!!
 Iata interviul meu aici (l-am postat ca sa imi ramana si mie amintire):

V-o prezentam cu mare drag pe doamna Adina Ciocalau si periplul acesteia prin lumea blogurilor culinare, va lasam sa o descoperiti!

Cum ai inceput sa ai un blog culinar? 
Pana in vara lui 2010, eram activa pe un site culinar din State,s-au facut niste schimbari si nu prea functiona,intram greu pe el si mi-am zis hai sa-mi transfer retetele pe un blog. In acelasi timp am facut si unu in romaneste ca sa fie. Ma ocup de cel in romaneste mai mult la ora actuala, am descoperit ca si siteurile romanesti pot fi distractive,dar nu sunt activa pe multe.Pe prea multe siteuri sunt certuri,se raspunde in doi peri,lumea e  sarcastica… Din pacate. Dar,din fericire,sunt si siteuri cu „lume normala”,de gasca. Sau poate,mai elegant spus,unele siteuri nu mi se potrivesc.

Ai vreun bucatar favorit?
Radu Popovici, Thomas Robson (l-am cunoscut), Rachel Ray.

De unde te inspiri in arta culinara: carti de bucate, reviste, emisiuni, bloguri, site-uri?
De peste tot… Intru in bucatarie cu gandul sa fac un fel de mancare si ies afara cu vreo trei. Mai ramane o ceapa,un colt de paine si hopa imi mai vine cate o idee!

Care a fost cel mai mare dezastru culinar pe care l-ai avut? 

N-am aruncat niciodata nimic chiar de a inceput dezastruos, a iesit altceva decat am planuit dar a fost comestibil. Dezastrele devin experienta!

Daca ai avea un restaurant, ce profil ar avea, care ar fi specialitatea bucatarului si unde ai vrea sa se afle din punct de vedere geografic?
Ce ma bucur ca m-ai intrebat! Daca o sa auziti vreodata de restaurantul Mitinita sa stiti ca e al meu (copyright,copyright!!!). Eu si dragul meu sot planuim de ceva ani sa deschidem o cafenea,cu feluri de mancare usoare,fusion bineinteles. Unde? Chiar pe malul marii,dar nu a noastre. Sa tineti minte ca nu glumesc! Strangeti bani de avion,intre 200-400 Euro,dus-intors.

Care au fost cele mai pretentioase retete gatite de tine vreodata? 
Orice reteta poate deveni pretentioasa. Depinde cum ii spui, ca si ouale umplute pot deveni niste „Oua umplute cu pasta de ficat de pui organic,ceapa verde si rozmarin pe un pat de salata iceberg cu sos de nuci”. Cu cat e mai lung titlul ,cu atat pare mai pretentioasa reteta.

Ce retete ai recomanda utilizatorilor incepatori de pe blogul tau?
Supa greceasca avgolemono,pasta de branza cu castraveti si ceapa verde,paprikas de pui,pulpe de pui cu smantana si vin,banane cu cocos.

Care este reteta ta preferata si/sau care este cea pe care o gatesti cel mai des? 
Foarte putine retete sunt facute de mai multe ori,deoarece incerc  multe retete noi. E plin folderul cu poze ale retetelor care isi asteapta randul pe blog.Cele facute mai des sunt de obicei la cererea familiei,daca e pentru mine caut o noua reteta cu ingredientele pe care le am.Sunt asa de multe retete de cand a aparut Internetul si asa de putin timp de cand au aparut copiii!!! Noroc ca trebuie sa mancam in fiecare zi de trei ori si sunt multe sanse ca sa incercam retete noi.

Ai vreo reteta mostenita din familie, o reteta a copilariei tale?
Pana si retetele copilariei mele s-au modificat,eu fac salata orientala a mamei cu gustul pe care il avea pe vremuri,a ei s-a schimbat mult,e mai sofisticata acum si nu-si aduce aminte cum o facea.
Imi aduc aminte cu drag ca faceau duminica niste pui si cartofi la tava cu usturoi si sos de rosii.

Ce meniu si ce pregatiri ai recomanda pentru o masa cu prietenii?
I-as lasa sa gateasca ei si sa-mi faca o surpriza!

Daca ai vrea sa salvezi in capsula timpului cele mai tari cinci retete, care ar fi acelea? 
Si zici ca numai cinci ? Pai o sa fie mare plictiseala in viitor!Sashimi,BBQ korean,Mujdei de usturoi,Pie de lamaie si Pancakes cu sirop de artar.

Daca ai putea sa alegi o tara in care sa te nasti din nou, pe care ai alege-o din punct de vedere culinar? 
Japonia sau Coreea.Sau Statele Unite unde gasesti orice pe gustul tau!

Cat de mult experimentezi in bucatarie? Respecti retetele cu strictete?
Experimentez foarte mult,de aceea imi e greu sa fac deserturi unde trebuie sa fiu exacta.Imi plac retetele asiatice unde pot ajusta pentru gustul fiecaruie,important mai ales cand ai copii mici si nu pot manca orice.

Care este cel mai frumos compliment pe care l-ai primit pentru mancarea pe care ai gatit-o?

Complimentele copiilor imi sunt cele mai dragi mie! Cand au fetele murdare si o incantare in ochi,mi se umple inima de bucatarie. Fetita mea ,de cate ori e multumita cu ce i-am gatit,ma proclama „cea mai buna bucatareasa” din lumea asta. Ati auzit,titlul e luat!

Ai trecut prin vreo intamplare amuzanta legata de gastronomie?
Acum doi ani am facut si eu,pentru mama,un tort cu trandafiri din pasta de lapte praf.Pentru prima oara…Trandafirii mi-au iesit super,dar nu m-ai facusem niciodata frisca de la cutie.Era primul meu tort. Nu mi se intarea frisca nicicum, am fugit la magazin si am luat intaritor.Nimic.Am mai pus zahar,desi frisca era dulce.Nimic.Am sunat pe toata lumea.Nimic.Pe calculator gasesc trucul cu gelatina,dar deja suna telefonul si intrebau unde-i tortul. Am reusit sa-l termin,dar a fost tare dulce.Privirea mamei cand a vazut tortul:moment Kodak! Asa am invatat eu ca mereu faci tortul din timp si nu pe ultima suta de metri!

Alimentatia sanatoasa este o chestiune tot mai importanta pentru zilele noastre, suntem inconjurati de alimente nesanatoase. Ce sfaturi, recomandari le dau tinerelor mamici pentru a-si hrani sanatos copiii? 
O mama ar trebui sa aibe instinctul de a sti ce e sanatos pentru copii ei. Un sfat totusi as avea,mancati voi insiva sanatos,copii fac ce vad la noi si deprind obiceiurile noaste.Mancarea variata e importanta,ca sa nu fie „incuiati” din punct de vedere gastronomic cand vor creste mari. Lasa-i sa experimenteze si sa le dai mereu voie sa te ajute in bucatarie.

Care este reteta de pe blogul tau cu cel mai mare succes?
Usturoiul meu la cuptor a devenit putin faimos,dar sushiul si salata de cartofi Tex-mex au avut multe vizualizari.

Ai bloggeri culinari preferati? Care sunt acestia? 
Jos palaria tuturor care au curajul sa fie bloggeri. Blogurile culinare nu sunt de genul hai sa radem de cutare celebritate sau politician,necesita timp pentru a cauta ingrediente,reteta,pentru a gati,a poza produsul finit,a-l transpune pe blog.  Imi plac cei de genul Radu Popovici,care mereu iti raspund la comentarii sau la intrebari,chiar daca sunt consacrati si isi fac timp si pentru noi „mamici cu bloguri”.Sunt unii care considera ca ne pierdem timpul pe net si ar fi mai bine sa ne dam batute,dar noi suntem aici,unite si gata sa le dovedim contrariul. Blogul este o posibilitate egala pentru toti,scopul nostru este poate altul. Bravo mamicilor care au grija de o familie si gasesc timp si pentru blog!

Ai alte pasiuni in afara de arta culinara despre care ai vrea sa ne povesteti? 
Sa vad lumea!!! Am ajuns in multe locuri,dar mare-i lumea asta si multe lucruri sunt de vazut. Sunt interesata de alte culturi,de aceea nu prea gasiti pe blogul meu multe retete romanesti (n-am facut niciodata sarmale si acum o saptamana am facut prima mea ciorba de perisoare!!!),cele care sunt acolo le-am facut ptr prima data probabil.

Despre ce altceva ai vrea sa ne mai vorbesti?
Deci nu credeti ca am vorbit destul?
Acesta este primul meu interviu culinar!!! Stiti cum se zice: „o fata nu-si uita niciodata prima iubire!”

Print Friendly, PDF & Email
O stea2 stele3 stele4 stele5 stele (Nu există încă evaluări)
Se încarcă...

Comentează folosind contul de Facebook

4 comentarii la “Primul meu interviu”

  1. Lucia. Bravo,bravoooo ! si la cat mai multe si frumoase interviuri, dar….ce??? vrei sa pleci de la noi??? pupici multi !!!…apropos..esti cam incruntata sau doar mi se pare,mie??!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

 

X

Retete asemanatoare