Ciorba de perisoare

Am intrat si eu in randul lumii si am incercat ciorba de perisoare…oare cum de-am reusit?! Nu prea ma impacam eu cu perisoarele,asa ca nu prea i-am dus dorul,ingrediente se gaseau peste tot pe unde am fost,dar…Pentru ale mele maruntele m-am pus pe treaba si am facut,din pacate nu  a avut un prea mare succes. Ciorba foarte buna,dar carnea avea zgarciuri si nu au vrut sa manance perisoarele. Data viitoare  cred ca ramanem la carne de pui sau schimb magazinul. Am facut si o supa cu perisoare mexicana cu carne amestec ,tocata foarte marunt si ne-a placut tare tare mult!!! Eu am fixuri cu zgarciurile din perioada comunista!

Ingrediente:
1 litru de supa sau apa cu cub concentrat
1 ceapa
1 morcov
1 ardei verde
1 tulpina telina (apio)
leustean
patrunjel verde
bors magic
250 gr carne tocata de porc
1 ou
1 lingura de orez nefiert
sare

Se pune supa intr-o oala si se pune la fiert.
Se taie cubulete toate legumele si se adauga la supa.
Pana fierb legumele se formeaza perisoarele.
Se amesteca carnea tocata cu oul si lingura de orez.
Cand fierbe supa se adauga bilute facute din compozitia de carne tocata.
Se acopera cu un capac si se da la foc mic cam 15-20 de minute.
Se adauga bors magic,leustean si patrunjel verde.

Print Friendly, PDF & Email

Comentează folosind contul de Facebook

6 comentarii la “Ciorba de perisoare”

  1. Delicioasa ciorbica!
    Se poate face si cu carne de pasare sau cu peste sau de ce nu – cu soia 😀

    Vii la mine pe blog la un concurs cu oua incondeiate drept premiu?

    O primavara minunata!

  2. Alina,cu carne de pasare chiar am sa incerc…Am vazut concursul,dar chiar inca n-am avut timp sa-l citesc mai bine. ma uit in seara asta dupa ce scap de maruntele…ne sufli si noua putina primavara,iar vine inghetul la noi!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *